Lipsa de calciu, ameliorata prin consumul de migdale

Migdalele ar putea preveni caderile de calciu si pot ameliora lipsa calciului din organism, printr-un consum regulat, conform medicilor. O cantitate de calciu suficienta ajuta la prevenirea osteoporozei si asigura rezistenta oaselor. De asemenea, in jurul varstei de 30 de ani acumularea unei cantitati optime de calciu este extrem de importanta in conditiile in care aceasta varsta este propice pentru evitarea unor boli osoase.

Pe langa o alimentatie sanatoasa, absorbtia calciului este favorizata de activitatea fizica moderata. De asemenea, expunerea la soare stimuleaza productia de vitamina D la nivelul pielii, substanta care asigura fixarea calciului in oase. O sursa importanta de calciu o reprezinta legumele cu frunze verzi, pestele oceanic si cereale sau diversele seminte cum ar fi cele de susan sau semnintele de floarea-soarelui.

Sursa: Libertatea.ro, Foto: Hotcity.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns