Cristian Ivanus: “Nu se poate construi un sistem de sanatate integrat in mai putin de 10-20 de ani”

Romania nu va avea un sistem de sanatate informatizat integrat in urmatorii 10-20 de ani, a estimat Cristian Ivanus, membru CIO prezent in cadrul conferintei “eHealth”, organizata joi in Capitala de Agora. “Este neaparat nevoie ca, din punct de vedere social si politic, toate eforturile sa fie concentrate pe elaborarea unei strategii nationale pentru eHealth. Nu se poate construi un sistem de sanatate integrat in mai putin de 10-20 de ani”, a declarat Ivanus.

El a atras atentia asupra oportunitatilor de dezvoltare in domeniul sanatatii pe care le ofera sistemele de tip eHealth. Printre acestea se numara sistemele de telemedicina, care permit largirea accesului pacientilor la servicii medicale, sistemele de tip eHealthcare, care permit schimbul mai facil de date intre cadrele medicale, si chiar sistemele de mobile-healthcare.

“Sistemul de sanatate poate fi considerat un ecosistem supus unui sir important de provocari. Avem nevoie de acces eficient la serviciile de sanatate. Nu in ultimul rand, trebuie sa ne axam pe principii demografice. Serviciile de sanatate sunt influentate de schimbarile structurale din punct de vedere demografic. Toate aceste provocari au dus la o nevoie majora de schimbare in sistemul de sanatate”, a mai declarat Ivanus in cadrul conferintei.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Topnews.net.nz.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns