CNAS a emis un Ordin pentru modificarea Normelor Co-Ca 2011

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a emis un Ordin pentru modificarea Normelor de aplicare ale Contractului Cadru pe 2011. Cea mai importanta modificare a normelor prevede posibilitatea eliberarii de prescriptii medicale lunare pentru bolnavii cronici.

“Pentru evaluarea clinica si paraclinica, prescrierea tratamentului si urmarirea evolutiei bolnavilor cu afectiuni cronice, casele de asigurari de sanatate deconteaza pentru un bolnav cu una sau mai multe afectiuni cronice o consultatie lunara, iar prescriptia/prescriptiile medicala/medicale aferenta/aferente pot fi eliberate pentru 30, 60 si 90 de zile”, se arata in document.

Ordinul prevede pastrarea decontarii o data la trei luni a retetelor prescrise pentru afectiunile cronice din anexa 39A, care include boli precum diabetul zaharat de tip II, epilepsia, boala Parkinson sau poliartrita reumatoida. De asemenea, documentul precizeaza faptul ca pentru bolnavii cu afectiuni acute/subacute consultatia la domiciliu se acorda in aceleasi conditii ca la cabinetul medical.

Sursa: CNAS, Foto: Ziuaveche.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns