Casa OPSNAJ ar putea fi inclusa in SIUI

Casa OPSNAJ ar putea fi in curand inclusa in SIUI, dupa ce premierul Emil Boc a aprobat recent aceasta masura. In urma extinderii versiunii centralizate a SIUI, medicii care sunt in relatii contractuale cu Casa OPSNAJ vor putea avea acces la baza de date a SIUI chiar daca Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti isi va pastra deocamdata specificul activitatii.

Potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii, Casa OPSNAJ va contracta si va realiza in continuare serviciile pe care le desfasoara in momentul de fata, asigurand “caracteristicile tehnice aprobate de ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie”.  Proiectul de lege nu prevede deocamdata extinderea versiunii centralizate a SIUI si catre Casa Transporturilor, Constructiilor si Turismului, aceasta urmand sa ramana deocamdata in afara sistemului.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Ziarul Financiar.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 3.00 din 5)
Încarc...

91 Raspunsuri la “Casa OPSNAJ ar putea fi inclusa in SIUI”

 1. Larisa M A spus:

  Nu inteleg care sunt diferentele intre a fi asigurat la OPSNAJ si a fi la CNAS. Eu m-am trezit la OPSNAJ cu institutia la care lucrez si pana acum inafara ca mi-e mai greu sa obtin o adeverinta de asigurat, nu am vazut alta diferenta. Imi poate cineva explica ce beneficii sunt, daca sunt?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Potrivit statutului CASEI OPSNAJ, aceasta este suubordonata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, beneficiind in schimb de un buget propriu si de personalitate juridica. In principiu, asiguratii din cadrul acestei case beneficiaza de aceleasi drepturi si obligatii ca in cazul CNAS, beneficiind de servicii de la furnizorii de servicii medicale, de dispozitive medicale si de medicamente care pot intra in relatii contractuale cu CASA OPSNAJ.

   • OTELEA CRISTINA A spus:

    Si eu sunt asigurata la Casa OPSNAJ si sa stiti ca in orasul meu cand am nevoie sa imi fac analizele platesc tot.Nu am beneficiat de gtratuitate la nici un serviciu medical de car5e am avut nevoie,din pacate.Nu inteleg de ce nu pot beneficia de gratuitate daca mi se vireaza banii lunar la aceasta casa.Din pacate am si probleme de auz, mi-am depus cerere la Casa OPSNAJ pentru decontarea partiala a unui dispozitiv medical(proteza auditiva)inca de anul trecut din octombrie si nici in ziua de astazi nu s-a rezolvat.Probabil ca pot sa astept mult si bine, la noi seriozitatea acestui sistem lasa de dorit.Nu stiu ce pot sa mai fac pentru a-mi rezolva problema cat mai repede,deoarece costul unui aparat auditiv este foarte mare.Contributiile la OPSNAJ sunt virate lunar, am depus toate documentele necesare, nu stiu cum sa mai procedez.La nr.de tel.trimise nu imi raspunde nimeni,am incercat zilnic.Deci,traim in Romania,nu?

 2. GABI A spus:

  Vin cu rugamintea sa-mi comunicati care este procedura de alocare a fondurilor pentru medicamentul AVASTIN , pentru care am dosarul aprobat de comisia de oncologie , inaintat prin Casa de asiguri Cluj. Specific ca persoana asigurata este din judetul Caras SeverinVa rog respectuos sa ma indrumati carei case de asigurari (Cluj sau Caras Severin)trebuie sa ma adresez pentru a obtine reteta pentru AVASTIN.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Bugetele alocate fiecarui program national, in cazul acesta Programul National de Oncologie, se impart catre fiecare casa de asigurari de sanatate. De asemenea, si listele de asteptare pentru medicamente sunt probabil impartite pe judete, fara a exista o lista centralizata pe toata tara. Probabil ca va trebui sa va adresati Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj, in cazul in care persoana asigurata a fost trecuta pe lista de asteptare din judetul respectiv. In caz contrar, pacientul a fost trecut pe lista de asteptare aferenta judetului Caras Severin.
   Va recomandam sa va adresati celei mai apropiate case de asigurari de sanatate (fie din Cluj, fie din judetul Caras-Severin) pentru a lamuri situatia.
   Va dorim multa sanatate si va multumim pentru fidelitate!

 3. dumi A spus:

  eu din anul 2008 platesc contributiile lunare la casa opsanaj, iar luna aceasta am aflat ca de fapt nu figurez pe lista medicului de familie.este posibil recuperarea sumelor platite din anul 2008 pina in prezent si daca da cum este posibil acest lucru.
  va multumesc.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam sa luati legatura cu reprezentantii casei de asigurari la care sunteti inscris.

 4. manea lidia A spus:

  as vrea sa stiu cum procedez sa iau legatura cu csa osnaj[la ce birou,nr. de telefon]pot sa depun un dosar ptr. obtinerea unei proteze auditive?multumesc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Pentru a lua legatura cu Casa OPSNAJ va recomandam sa sunati la numarul de telefon (021) 2024664 sau la TelVerde 0800 800 952. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.aopsnaj.ro. Va dorim multa sanatate!

 5. adriana A spus:

  buna ziua, as dori sa stiu cum pot verifica daca medicul meu de familie se afla in baza SIUI pentru ca nu mi se poate elibera concediul medical din cauza asta. multumesc o zi buna

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,

   Exista medici de familie care nu au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si, din acest motiv, nu pot elibera retete care contin retete compensate si gratuite. Daca medicul dumneavoastra v-a eliberat retete pentru medicamente compensate sau gratuite, atunci acesta are contract cu CNAS. In schimb, in cazul concediilor medicale situatia este mai dificila deoarece un medic nu poate acorda un concediu medical decat daca indeplineste cateva reguli: Medicul de familie poate acorda cel mult 30 de zile de concediu medical intr-un an calendaristic in etape succesive(care se calculeaza din ziua eliberarii concediului medical din anul anterior, daca este cazul); dupa depasirea celor 30 de zile, puteti obtine prelungirea concediului medical cu inca 30 de zile doar cu acordul medicului specialist; puteti obtine pana la 90 de zile de concediu medical pe an daca este cazul, doar cu acordul unei comisii de expertiza.
   In cazul in care doriti sa verificati daca medicul respectiv are contract cu Casa, puteti afla acest lucru de pe site-ul casei judetene de asigurari de care apartineti (cele mai multe au liste cu medicii care au contract cu ele).
   V-am trimis pe eMail informatii suplimentare privind legislatia din acest domeniu si modalitatile prin care puteti verifica daca medicul dumneavoastra are contract cu CNAS.
   Va dorim mult succes si multa sanatate!

   • adriana A spus:

    deci medicul meu de familie lucreaza cu casa de asigurari OPSNAJ, sunt insarcinata, am despasit cele 90 de zile de cm, am trecut si pe la cabinetul unei comisii de expertiza insa cei de la policlinica (medicul de specialitate de acolo) nu imi poate elibera medicalul de luna asta pe motiv ca medicul meu de familie nu apare in lista SIUI. As fi vrut sa stiu daca exista posibilitatea sa verific si eu lucrul asta( medicul meu de familie a facut toate demersurile sa poata aparea inca de luni si pana azi nu s-a solutionat, multumesc

    • Ghidcabinet.ro A spus:

     Buna ziua,
     V-am trimis mai multe informatii pe eMail. Multa sanatate si mult succes!

 6. Claudiu A spus:

  Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma inscriu pe listele unui medic de familie care are contract cu CNAS eu fiind angajat al MAI si sunt asigurat al CASAOPSNAJ. As dori sa trec pe listele unui alt medic pentru ca cel la care sunt inscrs nu se afla in localitatea pe raza careia am eu domiciliul si nu mi se pere normal ca pentru a benificia de serviciile medicului de familie sa fiu obligat sa parcurg distanta de 60 Km. Doresc sa va intreb ce avantaje voi pierde, si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentu ca am vrut sa o trec pe sotia mea, care nu a mai lucrat si nu a mai avut contract cu CNAS, ca si coasigurat pe statul meu de plata, dar sa-si pastreze medicul de familie de la CNAS ca sa nu o port si pe ea pe drumuri si nu am reusit pentru ca cei de la CASAOPSNAJ, medicul de familie si angajatii de la unitate din birouri, m-au zapacit cu hartiile si cererile pe care trebuia sa le duc de la un birou la altul până am renuntat si m-am dus la finante si am incheiat un cotract individual pe numele sotiei si am platit lunar taxa la finante in contul CNAS. În speranta ca de data asta va fi în avantajul meu va multumesc. mulțumesc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,

   Va puteti inscrie cu siguranta pe lista de pacienti a unui medic de familie care are contract cu CNAS. Angajarea la MAI nu va conditioneaza inscrierea pe listele unui medic de familie care are contract cu Casa OPSNAJ. Va dorim mult succes si multa sanatate!

 7. alexandru A spus:

  Buna seara
  Lucrez in cadrul M.A.I.,fiind asigurat la casaopsnaj si doresc sa ma inscriu la un medic de familie care are contract cu casmb si de aici incepe circul\\\\\\\\\\.Respectiv ,pentru a trecea de la casaopsnaj la casmb,sunt plimbat intre I.P.J.-ul unde lucrez la CASMB si invers.
  Intrebarea mea este:cine trebuie sa incheie contractul cu casmb,eu ori institutia la care lucrez?
  Cu stima

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam ca, in primul rand, sa va adresati CASMB pentru a obtine mai multe informatii despre modul in care va puteti transfera la aceasta casa de asigurari de sanatate. In principiu, puteti incheia un contract de asigurari de sanatate cu CASMB indirect, prin intermediul angajatorului dumneavoastra. Puteti plati individual contributia, direct la casa, doar daca nu sunteti angajat. Dupa ce ati incheiat acest contract, trebuie sa depuneti o cerere la departamentul contabilitate al institutiei unde lucrati pentru a solicita virarea contributiilor dumneavoastra in contul CASMB. Serviciul de contabilitate intocmeste lunar declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. In aceasta declaratie, pe langa numele asiguratului trebuie trecuta si casa de sanatate a acestuia. Acesta este motivul pentru care trebuie sa anuntati la serviciu ca v-ati schimbat medicul de familie si ca acesta are contract cu CASMB. Atunci cand se incheie un contract de munca, se completeaza o declaratie a angajatului care include printre altele si casa de asigurari la care doreste sa ii fie virata contributia. Institutia la care lucrati dumneavoastra este obligata sa va retina si sa va plateasca asigurarile de sanatate, astfel ca trebuie sa solutionati cu angajatorul problema virarii acestei contributii in contul CASMB. Este posibil ca institutia in cadrul careia lucrati sa nu doreasca sa faca doua ordine de plata, unul catre OPSNAJ si unul catre CASMB care sa va includa si pe dumneavoastra. Va recomandam ca, pentru clarificari, sa va adresati direct Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), forul superior al celor doua case de asigurari. Puteti solicita informatii din partea CNAS si la telefon: 0372 309.104, 0372 309.105, 0372 309.236. Mai multe informatii, pe site-ul CNAS: http://www.cnas.ro/contact/relatii-publice. Mult succes!

 8. Banita Daniela A spus:

  Am lucrat 25 de ani în cadrul armatei iar în anul 2007 am ieşit la pensie din pricina desfiinţării,iar în anul 2009 mi-am urmat soţul în Spania , împreună cu familia.Aici ,în Spania,numai soţul meu lucrează,şi până în luna septembrie am avut prioritatea de a beneficia de asistenţă socială. În septembrie 2012 cardul meu nu a mai fost valabil,legea s-a schimbat şi spune că numai cei care lucrează pot beneficia de asistenţă socială,deci eu,nu pot…..am făcut demersurile necesare la asigurări sociale Spania-şi cei ce acolo mi-au spus că eu am lucrat în România,pensia vine acolo,plata pentru C.A.S tot acolo o fac,deci nu pot beneficia de asistenţă socială în Spania…şi au trimis o hârtie la CNAS-Romania în luna septembrie 2012 cu rugamintea să trimita o hârtie din care să rezulte că eu acolo în România plătesc C.A.S-ul…de atunci tot am aşteptat şi nu am primit nimic…S-a revenit în luna decembrie cu o altă adresă la CNAS…şi tot nimic… Acum,respectuos,aş vresa să vă întreb: Eu ce pot să fac în cazul acesta? menţionez că am ASTM BRONSIC-CRONIC…îmi este necesar ca lunar să merg la doctor pentru medicamentele necesare acestei boli…şi chiar zilele trecute am avut tensiune mare,nu am reuşit să merg la doctor să îmi prescrie o reţetă pentru că nu am card….vă întreb : ce pot să fac în cazul de faţă? am aşteptat de 6 luni o hârtie de la CNAS-Romania…să îmi las familia aici şi să vin în fiecare lună în România pentru a merge la doctorul specialist pentru reţetă de Symbicort şi Singulair? dar ce fac atunci când am nevoie să merg urgent la medic?
  Am nevoie de o hârtie,în care să fie specificat că eu plătesc C.A.S-ul în România şi că C.A.S-ul din România prin plata mea,imi decontează medicamentele şi consultaţia mea,aici in Spania.
  astept raspunsul d-stra.
  Am incercat sa trimit Fax pe nr de telefon de la CASAOPSNAJ…dar cred ca nu e bun numarul de FAX…

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Ne pare rau pentru situatia in care va aflati. Probabil ca nu aveti alta solutie decat sa incercati sa ii contactati in continuare telefonic in cazul in care nu veti ajunge prea curand in Romania si la se solicitati reprezentantilor Casei OPSNAJ sa va furnizeze documentul de care aveti nevoie. Va dorim mult succes!

   • Banita Daniela A spus:

    multumesc frumos pentru raspuns!
    o zi buna va doresc!

    • Ghidcabinet.ro A spus:

     Cu placere, ne pare rau ca nu va putem ajuta mai mult. O si buna si dumneavoastra!

     • Banita Daniela A spus:

      Buna ziua,
      Am dorit sa va spun ca mi-am rezolvat problema…daca multi cred ca in Romania este birocratie,poate fi adevarat!-dar va spun ca mai sant si oameni deosebiti…am vorbit la telefon cu cei de la Casaopsnaj si doamna de acolo mi-a spus ca trebuie sa trimit foarte multe hartii pentru a obtine acel formular E121..hartii pe care eu nu le aveam aici,in Spania si trebuia sa merg in Romania sa fac rost de ele si sa le trimit…dar dupa cum am zis,mai sant oameni intre oameni…cam rar pe pamantul Romaniei…mi-a trimis formularul in atach.ramanand ca in vara sa trimit numai o copie dupa un document,prin posta…poate ca nu e bine ca am scris toate acestea ,aici,dar am dorit sa va spun ca mai sant oameni !!! daca vreti puteti sterge mesajul,pe mine nu ma deranjeaza…am dorit din tot sufletul sa va spun ca aceea Doamna deosebita care m-a ajutat,fara sa ii cer acest lucru,TOTUSI…A FACUT-O!
      Multumesc si va doresc numai bine!!!

     • Ghidcabinet.ro A spus:

      Buna ziua,
      Ne bucuram ca ati reusit sa va rezolvati problema si este foarte bine ca ne-ati impartasit acest lucru! Asa este, exista si oameni care doresc sa ajute! Va dorim multa sanatate si mult succes!

   • viorica ciusleanu A spus:

    ciao Dana ma bucur ca team gasit si ma bucur ca Dl.prin oameni a rezolvat problema ta va pup pe toti Dl.isus sa va binecuvinteze si sarbatori fericite

 9. Amelia A spus:

  Buna ziua,
  Incerc sa gasesc in Craiova laboratoare de analize / policlinici care sa lucreze si cu OPSNAJ. Imi poate face cineva o recomandare? Sau exista undeva informatia aceasta centralizata? ca sa nu fiu nevoita sa sun la fiecare laborator / policlinica in parte ca sa intreb de colaborarea cu OPSNAJ.
  Multumesc,
  Amelia

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Puteti sa incercati serviciile Policlinicii Elga din Craiova. Pe site-ul policlinicii este mentionat faptul ca ar avea contract si cu OPSNAJ. Va dorim multa sanatate!

 10. ioana A spus:

  Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea informatie.
  Sunt asigurata OPSNAJ, nedicul de familie tine de CASMB…poate sa imi elibereze concediu medical?
  Mentionez ca am solicitat la servici sa trec la CASMB, dar ca inca nu s-a efectuat modificarea.

  Multumesc,

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,

   Teoretic, medicul de familie care are contract cu CASMB ar trebui sa va poata elibera concediu medical chiar daca dumneavoastra sunteti inscrisa la OPSNAJ. De asemenea, un pacient asigurat la CASMB are aceleasi drepturi chiar daca medicul sau de familie este inscris la OPSNAJ. In cazul in care faceti parte dintr-o anumita structura al carei angajati sunt supusi unui regulament intern specific care vizeaza si concediul, lucrurile se schimba. Va dorim multa sanatate!

 11. HARJA A spus:

  Buna seara .Lucrez in MAPN din 1993 si as vrea sa stiu cum pot verifica daca sunt cu contributiile la zi la CASAOPSNAJ ? Cum pot afla care sunt medicii din Bacau care au contract cu aceasta ?.
  Sanatate.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomand sa luati legatura cu CASAOPSNAJ pentru a verifica aceasta informatie. Mai multe detalii pe http://www.aopsnaj.ro/ (in meniul din stanga, dati click pe “Furnizori ambulatoriu” si veti gasi lista furnizorilor de servicii medicale care au contract in 2013 cu CASAOPSNAJ. Va dorim multa sanatate!

 12. Lazar Gabriela A spus:

  Detin in orasul Alba Iulia cel mai mare si modern centru de recuperare medicala, vreau sa stiu cum pot sa intru in relatiie contractuala si cu dumneavoastra?

 13. Stefan Dumitrache A spus:

  Bună ziua !
  Lucrez într-o instituție din cadrul MJ si sunt asigurat OPSNAJ, dar medicul meu de familie este în relație contractuală cu C.A.S PRAHOVA . În momentul cand am fost sa fac o analiză medicală la Policlinica MAI- pentru care mi-a fost eliberată o trimitere în acest sens de către respectivul medic – am fost nevoit sa o plătesc pe considerentul că acest medic nu are contract cu casa OPSNAJ.
  Întrebarea mea este : pentru a beneficia de drepturile care mi se cuvin este necesar ca medicul de familie sa aibă contract cu OPSNAJ ??

  Mulțumesc anticipat !

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Da, este necesar ca medicul de familie de care apartineti sa aiba contract cu OPSNAJ. In caz contrar, consultatiile si serviciile lui ies din aria de acoperire a contractului. O zi cat mai buna!

 14. Georgescu Adrian A spus:

  Mi sa sculat parul in cap cind am citit ca cei cu medicamente oncologice sunt pe lista de asteptare.Exact ca la Auchwitz,cind ateptai tot pe lista sa intri la camera de gazare.cum poate un om care mai are timp limitat de viata sa astepte poate sa moara conform sistemului imbuibat cu bani publici si abuzati dupa bunul plac al unor incompetenti politici pusi sa pazeasca oile la ministerul sanatatii,sa deturneze acesti bani in folosul lor sau a unor firme prietene.Are dreptate primul ministru cind a spus ca in Parlament sa fie numai intelectuali,nu tractoristi,ceapisti,ci oameni bine pregatiti.Deocamdata rusine sa le fie si sa le dea dumnezeu asa cum au ajutat si ei omul suferind.

 15. Irina Bratu A spus:

  As vrea sa stiu ce medici de familie din Galati lucreaza cu CASAOPSNAJ.Pe site-ul lor este o lista pe tara.Pe mine ma intereseaza doar in Galati.Va multumesc!

 16. RAT VIOREL A spus:

  Buna ziua,vreau sa va întreb cum pot obține o adeverinta de coasigurat pt mama mea care este căsătorită cu tatăl meu care este pensionar si asigurat la casa de sănătate a armatei. Pot sa ma adresez CNAS Hunedoara,pt rezolvarea problemei,sau trebuie sa apelez la casa de sănătate a armatei,pt ca e fff greu de dat de ei. Va multumesc anticipat.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam sa solicitati mai multe informatii la numarul de telefon 2024664 sau la Tel Verde 0800800952. Nu va puteti adresa CNAS Hunedoara pentru a obtine adeverinta de coasigurat.
   Multumesc.

 17. Monica A spus:

  Buna ziua,
  as dori sa va intreb daca un medic de famiie care are contract cu casa OPSNAJ poate sa preia pe lista sa si asigurati ai CASMB. Eu am fost asigurata la OPSNAJ insa tocmak am aflat ca angajatorul meu a platit CASS catre CASMB asa ca momentan nu mai am medic de familie de cativa ani, deoarece vechiul meu medic de familie era inscris la OPSNAJ. Va multumesc frumos pentru ajutor!

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, Va recomandam sa mergeti la CASMB pentru a lamuri situatia (pentru a afla exact unde sunteti asigurata). Dupa aceea va puteti inscrie la un medic care are contract cu CASMB sau cu Casa OPSNAJ in functie de casa de sanatate la care sunteti asigurata. Va dorim multa sanatate!

 18. MÂNĂSTIREANU VASILICA A spus:

  Am suspendat contractul de munca in perioada 01.09.2011- 02.08.2012 si in aceasta perioada am platit la casaopsnaj ca persoana fizica fara venit.Pe 02.08.2012 mi-am dat demisia si am continuat sa platesc tot ca persoana fizica fara venit.Eu figurez la sotul meu la servici ca si coasigurat la CASMB,dar medicul de familie il am la Policlinica Elias.Daca sunt coasigurat mai trebuie sa platesc asigurarea la casaopsnaj?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,

   Daca sunteti coasigurat teoretic nu mai trebuie sa platiti asigurarea. Practic dumneavoastra figurati inregistrata la doua case de asigurari. Va recomandam insa sa solicitati mai multe informatii la CASMB. Multa sanatate!

 19. grigoriu darie A spus:

  Buna ziua,tin sa precizez ca din luna august ma chinui sa obtin o adeverinta de coasigurat ptr.sotia mea si nu reusesc,am respectat indrumarile medicului de la cabinet,am trimis prin fax actele necesare si nu am primit nimic apoi am trimis prin posta deasemeni nu am primit nimic.Mentionez ca la telefon nu raspunde nimeni,deci ce trebuie sa facem sa obtinem aceasta adeverinta avand in vedere ca noi locuim in Galati.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   La ce casa de asigurari sunteti asigurat? Adeverinta se obtine direct de la sediul casei de asigurari.

 20. Madalin A spus:

  Buna ziua, lucrez in cadrul armatei si vreau sa obtin o adeverinta de coasigurat pentru sotia mea, care nu are un loc de munca, k sa pot sa o inscriu la un medic de familie. Ce acte imi trebuie ?

 21. Stavarache Maria A spus:

  Daca sunt asigurat CASMB si medicul de familie este la OPSNAJ, pot ramane asa fara modificari la servici de transfer…etc?
  Multumesc.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, nu puteti ramane asa. Trebuie sa va schimbati medicul de familie sau sa treceti la casa OPSNAJ. Multa sanatate!

 22. Stavarache Maria A spus:

  Va multumesc frumos.Voi schimba medicul de familie dar mai am o…nelamurire:”ceva”mai sus este un raspuns in 29.05.2013 care include si “….un pacient asigurat la CSAMB are aceleasi drepturi daca medicul de familie este inscris la OPSNAJ….”Imi cer scuze, poate imi scapa mie ceva? Multumesc frumos.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   medicul va poate elibera spre exemplu concediu medical, asa cum am mentionat mai sus insa nu poate deconta serviciile medicale pe care vi le ofera daca nu are la randul lui contract cu CASMB. Depinde de acest lucru daca puteti beneficia de anumite servicii medicale din partea lui sau nu. Puteti discuta aceasta problema chiar cu medicul de familie pentru a lamuri situatia. Va dorim multa sanatate!

 23. Stavarache Maria A spus:

  Multumesc

 24. Stavarache Maria A spus:

  Legat de cele de mai sus ere nevoie de trimitere catre chirurgie iar medicul a spus ca e in regula, acum vom vedea maine la spital daca vom avea vreo surpriza neplacuta si vom ajunge la un medic privat….Ca sa ne transferam toata familia la un alt medic de familie, in afara de a ne lua fisele medicale mai se fac ..,nenumarate cereri, declaratii,etc?
  Multumesc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   trebuie sa mergeti la medicul de familie la care doriti sa va transferati si va va transmite el ce acte trebuie completate.

 25. Stavarache Maria A spus:

  Va multumesc frumos.

 26. ionita maria A spus:

  Buna seara nu am primit cardul de sanatate sunt inscrisa la casa OpSNAJ as dori sa stiu de unde pot sa il ridic astept raspuns deoarece nici sotul meu nu la primit va multumesc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, Va recomandam sa asteptati in continuare pana veti primi cardul prin posta. Cardul este valabil de la data de 1 mai, iar cei de la Casa OPSNAJ au dat asigurari ca pana la aceasta data vor distribui cardurile prin posta. Daca nu il primiti, va recomandam sa il ridicati chiar de la casa de care apartineti pe baza unei cereri.

 27. Va rog insistent sa imi spune-ti unde trebuie achitata contravaloarea celui de al doilea card de sanatate nationala intrucat cardul a fost furat cu tot cu portofel iar la casa jud Neamt la relatii au spus ca nu pot primi cerea fara copie dupa chitanta dar ei nu stiu unde trebuie achitata Multumesc.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, Deocamdata nu au aparut precizari exacte cu privire la institutia unde se plateste contravaloarea cardului de sanatate. Va recomandam sa incercati la Administratia Finantelor Publice Neamt. Va reamintim ca documentul intra in vigoare la data de 1 mai. Pana atunci puteti beneficia de servicii medicale fara sa fie necesar cardul. Intre timp speram sa va putem oferi toate aceste informatii. Va dorim multa sanatate!

 28. multumesc frumos,dar cel vechi nu poate fi anulat sa nu se creeze confuzii?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, cardul nu poate folosit de altcineva fara codul PIN. In momentul de fata cardul pierdut nu mai poate fi utilizat in lipsa dumneavoastra. Cel mai probabil, pe document nu au fost inscrise date.

 29. ioan mariana A spus:

  nici pana in momentul de fata nu am primit cardul de sanatate.am facut numeroase demersuri la casmb pt eliberararea unei adeverinte de asigurat sau eliberarea unui duplicat dar bineinteles nu s-a deranjat nimeni sa-mi raspunda si 1 mai se apropie.ce e de facut?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Numerosi pacienti se afla in situatia dumneavoastra. Daca nu ati primit adeverinta de asigurat care inlocuieste cardul, va sfatuiesc sa faceti o reclamatie la OPSNAJ. Presupun ca sunteti asigurata la aceasta casa de sanatate.

 30. Neata elena A spus:

  Sunt asigurata la casa de asigurari opnaj nu am primit cardul de sănătate in luna februarie mi am schimbat adresa de pe buletin

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, va recomandam sa mergeti fie la casa sa va ridicati cardul, fie la medicul de familie de care apartineti in caz ca documentul a ajuns la el. Va dorim multa sanatate!

 31. Patrutescu Marius A spus:

  Nu a primit cardul de sănătate cum procedez,fiind pensionar MAI.in Timisoara.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Puteti intreba la casa de sanatate de care apartineti sau la medicul de familie in caz ca documentul a fost ridicat de acesta. Va dorim multa sanatate!

 32. Nagy Marcela A spus:

  Buna ziua ,
  As dori sa stiu de ce atit cardul meu cit si al sotului meu nu a aparut inca, mentionez ca am intrebat la toate casele de sanatate atit judet cit si Nationala si bineteles la medicul de familie.
  Mentionez ca sunt asigurata la casa OPSNAJ.
  vA MULTUMESC!

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam sa va ridicati o adeverinta valabila pe 3 luni pentru inlocuirea cardului de la casa de sanatate de care apartinenti. Daca in urmatoarele trei luni nu apare cardul va recomandam sa solicitati un duplicat dupa acesta. Va dorim multa sanatate!

 33. Cristea Monica A spus:

  Buna ziua,
  Eu mi-am ridicat cardul de sanatate de la Opsnaj (fiidca a fost tiparit din 2012, dupa spusele lor), insa in prezent sunt inscrisa la CASMB (din 2013). Ma pot prezenta cu el asa la medicul de familie sau stiti cumva ce ar trebui sa fac ca sa nu fiu pusa in situatia sa mi se spuna ca nu e valid?
  Va multumesc!

 34. Mihail Loredana A spus:

  Buna dimineata ,
  ce e de facut daca apartii de OPSNAJ Cluj Napoca dar fiind cu domiciliul in judeul Bihor cei de la Finante mi au introdus banii la Casa de Asigurari de Sanatate Bihor ? Acum s au trezit sa imi spuna ca nu apartin de ei si ca as apartine de OPSNAJ . Mi se vireaza sumele depuse pana acum in contul OPSNAJ sau ce e de facut ? Care sunt pasii ce trebuiesc sa ii fac ? Mentionez ca am verificat cu CNP ul daca sunt asigurata si mi se confirma ca sunt si ca am card emis, dar eu nu l am primit si nici nu stiu unde sunt asigurata. Medicul meu de familie este dl. dr . Runcan Doru de la Spitalul Militar de Urgenta Cluj. AStept raspuns urgent. Multumesc .

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   va recomandam sa mergeti la OPSNAJ Cluj-Napoca pentru a verifica daca sunteti inscrisa ca asigurat acolo si daca se vireaza banii la OPSNAJ. De asemenea, transmiteti acest lucru si catre angajatorul dumneavoastra pentru ca acesta sa va plateasca asigurarea de sanatate tot catre OPSNAJ. In ceea ce priveste cardul de sanatate, va recomandam sa asteptati ca acest document sa ajunga la dumneavoastra. Casa OPSNAJ a inregistrat intarzieri in ceea ce priveste transmiterea cardurilor de sanatate catre pacienti.

 35. Denisa A spus:

  Daca am refuzat cardul de sanatate din motive de constiinta si apartin de casa OPSNAJ cum pot face rost de adeverinta sediul fiind doar in BUCURESTI ca nu face tratamentul cat drumul la fiecare trei luni pana acolo?

 36. Ana A spus:

  Buna ziua, in 2015 CASA OPSNAJ este in SIUI? Am doctorita de familie pe OPSANJ si oriunde merg nu apare. Ori dansa nu m-a inscris, ori CASA OPSNAJ nu e nici acum in siui.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, va recomandam sa mergeti la casa OPSNAJ sa verificati daca sunteti inscrisa.

 37. sin ana maria A spus:

  Fiti amabili am o problema in leg cu asigurarea medicala. Cei de la casa opsnaj au spus ca apar ca adigurata din 2010 insa nu la dansii in evidenta iar la casa mare din sefiul titeica apar ca neasigurata ideea e ca eu in 2013,mam mutat la alt mefic de familie insa nu ma pus sa completez vreo cerere de inregistrare catre o casa de adigurari anume. Acum sunt insarcinata si mi sa spus sa platesc pe saseluni in urma ca sa imi elibereze adev de gravida cum pot rezolva aceasta situatie. Cum pot afla la ce casa de asigurari apar inscrisa???

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Daca nu sunteti inscrisa la OPSNAJ si sunteti din Bucuresti, va recomandam sa mergeti la CASMB pentru a afla mai multe informatii. Site-ul CASMB este acesta: http://www.cnas.ro/casmb/. Puteti suna la nr. de telefon de pe site pentru a afla daca sunteti inscrisa la CASMB. Daca nu sunteti din Bucuresti, trebuie sa va duceti la casa judeteana de asigurari de sanatate din judetul dumneavoastra. Va dorim multa sanatate!

 38. Mariana A spus:

  Buna ziua,
  O intrebare:ma pot inscrie la un alt medic de familie fara sa mai “trec”pe la cel actual?
  Multumesc.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, Va recomandam sa solicitati informatii de la noul medic de familie la care doriti sa va inscrieti. Va dorim multa sanatate!

 39. liviu alesutan A spus:

  Sunt pensionar MAI din 2011 si asigurat la casa OPSNAJ , medic de familia din cadrul Policlinicii MAI Timisaoara si pana in prezent nu am primit cardul de sanatate . medicul de familie nu a primit cardul , la I.P.J.Timis am verificat si nu s-a primit nici acolo . La farmacie cand am avut nevoie pentru medicamente ,farmacista cand a verificat in baza de date mi-a spus ca figureaza cardul elibera ,iar eu nu l-am primit ,care poate fi explicatia ?????

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, va recomandam sa intrebati si la oficiul postal de care apartineti. In cazul in care nu gasiti documentul, puteti solicita eliberarea unei adverinte de asigurat, valabila pe 3 luni si sa asteptati sosirea acestuia. Daca nici dupa 3 luni nu se rezolva situatia, puteti solicita eliberarea unui alt card de sanatate.

 40. alexandru A spus:

  Buna ziua , sunt asigurat la casa opsnaj iar tatal meu e coasigurat ,este internat in spital urmand a ffi operat , cei de la spital imi cer adeverinta din care sa reiasa ca e asigurat , am trimis cerere la casa opsnaj dar nici un raspuns. Situatia e critica. Cum pot lua legatura cu ei , la numarul lor de telefon nu raspunde nimeni.

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,

   Va recomandam sa mergeti direct la casa OPSNAJ din str. Popa Savu, nr. 45, Sector 1, Bucuresti pentru a solutiona situatia. Vi dorim multa sanatate tatalui dumneavoastra!

 41. manucu ione; A spus:

  sunt saigurat la casa opsnaj si inca nu mi-sa emis cardul ,,,am nevoie de el,,cand ilvoi primi ???

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, va recomandam sa solicitati aceasta informatie de la Casa OPSNAJ. De asemenea, solicitati de la OPSNAJ o adeverinta care sa inlocuiasca cardul pana cand il veti primi. Va dorim multa sanatate!

 42. Fiul meu Melinte Andrei Mihai lucreaza in cadrul armatei in Bucuresti,cardul lui de sanatate nu este nicaieri de la CNAS SUceava de care a apartinut pana in 2015 l-a trimis la Casa AOPSNAJ care nu raspunde la nici un tel la care sa se intereseze>pt.ridicarea cardului el lucrand 10 ore
  Multumesc anticipat si astept raspuns urgent intrucat trebuie sa se opereze numaidecat de ruptura de menisc

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua, va recomand sa mergeti personal la Casa OPSNAJ pentru a rezolva problema.

 43. Alex A spus:

  Buna seara am o farte mare problema sotul meu in luna decembrie sa imbolnavit si este cardiac el ne fiind asigurat ca nu muncea si nu a muncit nici o data cu carte de munca cand am fost sa ai platesc contributiile pe ultimele 6luni casmb mia dpus ca este asiguratul casei obsnaj.am depus cerere ca vreau sa il scot de la opsnaj si sa il inscriu la casmb lam inscris si la medic de familie am platit si contributiile tot pana astazi cand a fost sa isi ia reteta si ia aparut medicului de famile ca el nu mai este asigurat si ca figureaza iar la opsnaj. Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine de ce pentru ca mam saturat de drumuri si sa completez 1000 de foi si sa fac 1000 de drumuri pentru o dingura foaie

 44. Boca A spus:

  Firma soțului meu plătește contribuția de asigurări de sănătate la cas Cluj, eu fiind coasigurata, nu am card de sănătate, am fost personal la cas Cluj pentru o adeverință înlocuitoare de card , în sistem apar ca asigurat și nu am card emis. Doamna de la cas Cluj a zis că nu poate să îmi dea adeverință înlocuitoare de card pentru ca am medic militar. Să mă duc sa cer la casa opsnaj .Am sunat la București la casa opsnaj și doamna de acolo a spus că nu figuram ca asigurați la ei.De la cas Cluj poate sa refuze sa îmi dea adeverință pe motiv că am medic militar? Angajatorul soțului meu plătește contribuția la cas Cluj, nu știu ce sa fac? Nu pot merge la doctor pentru ca sunt trimisă de la o casă la alta.Am sunat la casa Cluj și doamna de acolo repeta întruna ca am medic militar și nu poate să îmi dea adeverință apoi mi a închis telefonul în nas.nu am mai apucat să spun nimic . Nu am cu cine sta de vorbă la Cluj, acolo nici nu te baga în seama.

 45. Raluca A spus:

  Daca pacientul este asigurat la casa opsaj si medicul tot la casa opsnaj,se poate da concediu medical pe SV?

Lasa un raspuns