Bayer ar putea lansa un medicament pentru degenerescenta maculara

Compania farmaceutica Bayer, in colaborare cu Regeneron Pharmaceutical, a anuntat recent depunerea unei cereri de autorizare pe piata europeana a unui nou medicament destinat degenerescentei maculare. Medicamentul, denumit VEGF Trap-Eye, este destinat tratamentului formei neovasculare a degenerescentei maculare.

In momentul de fata cele doua companii colaboreaza pentru dezvoltarea de tratamente pentru ocluzia venei centrale a retinei si pentru edemul macular diabetic. “Terapiile disponibile in momentul de fata impotriva VEGF trebuie dozate lunar astfel incat sa se ajunga la cel mai mare grad de eficienta. Un astfel de fenomen creaza costuri semnificative pentru pacientii cu aceasta boala, pentru apartinatori, dar si pentru medici in conditiile in care bolnavii sunt nevoiti sa vina lunar la cabinetul medicului pentru a primi doza injectabila necesara”, a declarat Kemal Malik, sef al diviziei de dezvoltare a Bayer si membru al comitetului executiv al Bayer HealthCare.

Studiile de faza III efectuate de Bayer au demonstrat ca medicamentul este eficient in doze de catre 2 miligrame la fiecare doua luni, fapt care imbunatateste semnificativ calitatea vietii bolnavilor.

Sursa: PharmaNews.eu, Foto: News.softpedia.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1.00 din 5)
Se încarcă...

Un raspuns la “Bayer ar putea lansa un medicament pentru degenerescenta maculara”

  1. viorel zonda A spus:

    am degenerescenta maculara, an 76 de ani as dori un tratament eficace. va multumesc.

Lasa un raspuns