Presedintele CNAS crede ca medicii vor semna Contractul-cadru

Dr. Sandra Alexiu, de la Societatea Generala a Medicilor de Familie a declarat, la randul sau, ca s-a facut un pas important in directia rezolvarii doleantelor medicilor, dar ca o decizie va fi luata la Craiova, pe 28 mai. Dr. Alexiu a aratat ca acest contract este, pe de alta parte, mai prost decat cel existent in prezent.

Conform ultimelor modificari introduse in Contractul Cadru, numarul de puncte pe care medicii de familie le primesc atunci când realizeaza servicii medicale nu se mai ajusteaza in functie de gradul profesional.

De asemenea, au fost reformulate reglementarile cu privire la sanctiunile aplicate la nivelul asistentei medicale primare pentru nerespectarea obligatiilor contractuale.
Daca pana acum la prima abatere de la contract sanctiunea consta in diminuarea punctului per capita cu 10%, la a doua abatere cu 20%, iar la cea de-a treia cu 30%, in noua forma, actul normativ prevede ca pentru prima abatere  sanctiunea sa fie avertisment scris, dupa care la urmatoarea abatere se scade valoarea punctului cu 10%, iar la a treia abatere se rezilieaza contractul pe care cabinetul il incheie cu casa de asigurari de sanatate.

A fost abrogat articolul care prevedea ca, in situatia in care medicii de familie nu incheie contract cu casele de asigurari de sanatate, medicii din ambulatoriu au dreptul de a acorda servicii medicale prevazute pentru asistenta medicala primara.

In ceea ce priveste farmaciile, s-a introdus prevederea conform careia, un farmacist isi poate desfasura activitatea la cel mult doi furnizori aflati in relatie contractual cu casele de asigurari de sanatate.

Ziarul Puterea, Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Presedintele CNAS crede ca medicii vor semna Contractul-cadru”

  1. diaconescu gabriela A spus:

    ESTE INTOLERABILA IGNORAREA GRADULUI PROFESIONAL IN MEDICINA DE FAMILIE.

Lasa un raspuns