Chiriile mari pot duce la falimentul cabinetelor medicale din Bucuresti

Decizia recenta a Primariei Capitalei de a creste pretul chiriilor pentru cabinetele medicale a generat o avalansa de nemultumiri din partea medicilor. Acestia se plang ca noile redevente, reprezentand aproape o dublare a pretului chiriei pe metru patrat (62 EUR de la 32 EUR) ii imping practic spre faliment. Dr. Aured Dobre, care detine un cabinet de chirurgie in Capitala, spune ca, in noul context va trebui sa plateasca lunar 1500 lei suplimentar.

O alta nemultumire a medicilor este aceea ca municipalitatea refuza sa vanda spatiile catre posesorii de cabinete, preferand sa incaseze redevente lunare.

Pe de alta parte, reprezentantii primariei spun ca evaluarea pretului chiriilor s-a facut de catre Asociatia Nationala a Evaluatorilor si ca noile preturi reflecta o aliniere la preturile pietei, pana acum ele fiind subevaluate. Potrivit Sefei Serviciului Contracte din Primaria Capitalei, Teodora Stoian, daca medicii care ocupa in prezent spatiile nu vor avea bani pentru a plati, vor trebui sa parasesca spatiile, pe care le vor ocupa alti medici.

Zeci de medici au  trimis catre consilierii generali din Primaria Capitalei contestatii in care cer scaderea chiriilor.

Sursa: Curentul; Foto: Vestic.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns