Turismul medical ia amploare in Romania

Sute de mii de straini aleg sa se trateze anual in Romania, deoarece medicii romani practica preturi mai scazute decat in alte state europene pentru anumite servicii medicale. Fenomenul turismului medical pare sa fie, paradoxal, in crestere in tara noastra, potrivit estimarilor Agentiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) care precizeaza ca in urmatorii patru ani peste 500.000 de straini interesati de serviciile medicale autohtone ar putea vizita Romania.

Incasarile clinicilor romanesti in urma serviciilor medicale oferite catre straini se ridica la 250 de milioane de dolari anual, iar suma s-ar putea dubla pana in 2014. Potrivit unui studiu al Insight Market Research Solutions, un strain plateste cu 40% mai putin pe un pachet de servicii medicale si pe transportul pana in Romania, comparativ cu tarifele din tara de rezidenta.

Cele mai cautate din punct de vedere al turismului medical sunt cabinetele stomatologice din Romania, care practica tarife scazute, comparativ cu medicii dentisti din Europa. Multe cabinete stomatologice, in parteneriat cu agentii de turism, au elaborat pachete de turism medical. Unele servicii includ chiar consultarea radiografiilor de la distanta, elaborarea unui plan de tratament, dar si diverse trasee montane, sejur pe litoral sau excursii la diverse obiective istorice romanesti.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns