Proteste impotriva reprofilarii spitalelor, in mai multe orase din tara

Sute de persoane au protestat in mai multe orase din tara impotriva planului de reprofilare a unitatilor sanitare si transformare a acestora in camine de batrani, demarat de Ministerul Sanatatii. Oamenii sunt nemultumiti ca vor fi nevoiti sa parcurga zeci de kilometri pentru a beneficia de servicii medicale de la spitale din localitati mai indepartate.

Doua sute de persoane au protestat luni in fata Spitalului Buftea din Ilfov, printre acestea numarandu-se atat angajati ai unitatii sanitare, cat si oameni din localitate. Cadrele medicale doresc mentinerea in functiune a unitatii medicale, in conditiile in care spitalul desemneaza doua judete, Ilfovul si Dambovita, iar in ultimii ani au fost realizate investitii importante. Si localnicii sunt nemultumiti, in conditiile in care vor fi nevoiti sa parcurga zeci de  kilometri pentru a beneficia de servicii medicale.

Un protest de amploare a avut loc si in localitatea Bozovici din judetul Caras-Severin. La proteste au participat peste 1.000 de persoane care s-au strans in fata unitatii medicale. Oamenii sunt nemultumiti deoarece spitalul nu figura initial pe lista unitatilor reprofilate, ci a fost desemnat abia pe 31 martie, in locul spitalului din Otelu Rosu.

Oamenii au fost anuntati in ultimul moment de restructurarea spitalului, iar multi pacienti au refuzat sa semneze pentru internarea la Resita si au preferat sa se externeze pe proprie raspundere.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Romaniainternational.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Proteste impotriva reprofilarii spitalelor, in mai multe orase din tara”

  1. viorel georgescu A spus:

    Cu un ministru al sanatatii de etnie maghiara si cu un secretar de stat cu nume arab….la ce sa ne asteptam????astia ne omoara cu zile incet si sigur.Asta este solutia celui picat in cap la Ändrei Gheorghe “de a reduce in mod natural numarul pensionarilor.”Succesuri”Vai de noi

Lasa un raspuns