O substanta utilizata in depistarea leziunilor provocate de Alzheimer ar putea prelungi speranta de viata

O substanta de culoare galbena utilizata pentru depistarea leziunilor cerebrale provocate de Alzheimer ar putea creste semnificativ speranta de viata a oamenilor, potrivit cercetatorilor. Acestia au testat substanta pe viermi microscopici si au ajuns la concluzia ca markerul imbunatateste cu pana la 70% speranta de viata a vietatilor.

Substanta este denumita Tioflavina T si este utilizata pentru a scoate in evidenta leziunile provocate de diverse tipuri de dementa. “Am incercat sa descoperim diverse substante care ne-ar putea ajuta sa prelungim viata mai mult de zece ani, iar Thioflavina T este cel mai bun rezultat pe care l-am avut pana in momentul de fata”, a declarat prof. Gordon Lithgow, unul dintre cercetatori.

Potrivit oamenilor de stiinta, si curcumina, ingredientul activ din curcuma, a demonstrat caracteristici promitatoare in ceea ce priveste efectele anti-imbatranire. Substanta este testata in momentul de fata pe oameni in ceea ce priveste ameliorarea unor afectiuni diverse, de la cancerul de colon pana la depresie.

Sursa: Daily Mail, Foto: Jle.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns