Un medic din Bucuresti ii obliga pe pacienti sa plateasca tratamentele

“Este cabinetul meu si fac ce vreau! Toata lumea plateste”. Aceasta chiar daca pacientul are dreptul la tratament gratuit, iar cabinetul este de stat. Si totusi, o doctorita din Bucuresti isi permite sa ceara bani pensionarilor pentru sedinte de fizioterapie, chit ca autoritatile deconteaza aceste proceduri. “Trebuie platit, doamna, 60 de lei. Toata lumea plateste, nu se mai face absolut nimic fara bani. Daca doriti. Daca nu, mergeti in alta parte si faceti!”. Aceasta este replica pe care o pacienta o primeste.

Pacienta apostrofata are reumatism si artroza si trebuie sa faca obligatoriu fizioterapie. Din ianuarie, de cand medicul de familie a trimis-o la acest cabinet, spune ca i se cer bani intr-una, desi are dreptul la 20 de sedinte suportate de Casa de Sanatate. “Am facut fizioterapie gratuita de nenumarate ori, dar din iarna a inceput sa mi ceara bani. De fiecare data, 60 de lei, plus inca 50 de lei pe care mi i-a cerut cand mi-a scris diagnosticul. Am o pensie mica, am trimitere de la medicul de familie, aici e policlinica de stat”, a declarat pacienta.

Corect, numai ca altfel stau lucrurile in cabinet. “Toata lumea plateste. Nu se mai face absolut nimic fara bani. La cabinetul asta fac ce vreau eu”, spune doctorita. In clipa in care doctorita a fost anuntata ca a fost filmata cu o camera si-a schimbat brusc atitudinea si pacienta poate face tratamentul gratuit, asa cum este si legal. Medicul da vina pe Casa de Asigurari: “Daca nu sunt bani de unde sa-i scoatem noi? Eu am primit 100 de milioane de la Casa si am de lasat 370 in banca pentru dari. Pe ei sa-i intrebati de ce nu ne dau bani si de ce nu finanteaza sistemul”. Raspunsul autoritatilor este clar: pacienta are dreptul la tratament gratuit si este indreptatita sa sesizeze Corpul de Control al Casei de Sanatate. In plus, Colegiul Medicilor poate chiar sa ii retraga medicului dreptul de libera practica pentru ca a incalcat deontologia profesionala.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Stiride10.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns