Sanofi-Aventis nu are o unitate de cercetare preclinica in Romania

Compania farmaceutica Sanofi Aventis a infirmat informatia din cotidianul francez La Tribune potrivit careia ar urma sa inchida o unitate de cercetare preclinica din Bucuresti si a anuntat ca de altfel nici nu detine o astfel de unitate in Romania.

“Sanofi-Aventis nu are in acest moment si nu a avut vreo unitate de cercetare preclinica in Romania. Informatia aparuta in presa referitoare la acest punct este fara indoiala o eroare”, a anuntat grupul farmaceutic. La Tribune a relatat ca Sanofi-Aventis va inchide o unitate de cercetare preclinica din Bucuresti si va externaliza unele activitati, masurile fiind parte a unui plan de reorganizare care presupune si desfiintarea a 700 de locuri de munca in Europa, in special in Germania si Portugalia.

Grupul francez a lansat la sfarsitul anului trecut un plan de reorganizare in urma caruia numarul subsidiarelor europene va fi redus de la aproximativ 30 in prezent la zece. In cadrul programului, compania va externaliza functiile suport, in special pe cele legate de plati, in Romania, noteaza La Tribune. Sanofi-Aventis a aratat intr-o declaratie de presa ca va efectua in acest an o reconfigurare a operatiunilor sale comerciale in Europa.

Sursa: Ziarul Financiar, Foto: PaginaFarmacistilor.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns