Rodica Tanasescu: Nu vom semna Contractul Cadru. Nu mai vrem sa fim jigniti sau amenintati

Medicii de familie refuza sa semneze Contractul Cadru cu CNAS in forma actuala. “In acest an nu semnam. De data asta nu vom semna contractul. Au crezut toti ca suntem disperati dupa cei 1.000 de lei care raman medicului la cabinet. De data asta nu vom semna contractul. Vrem un contract vertical. Nu mai vrem jigniri sau amenintari”. a declarat Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), in cadrul unei conferinte de presa organizate in Capitala cu prilejul lansarii Conferintei Nationale de Medicina Familiei.

Conform Doinei Mihaila, presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), “81% dintre medicii de familie (din aproximativ 12.000-n.red.) au declarat si au semnat ca nu vor semna Contractul Cadru. Dupa mine este un numar destul de mare. Eu nu stiu daca cei 19% nu vor sa semneze sau nu au avut timp. Noi nu vom semna acest contract”.

“Refuzam sa semnam un contract care distruge medicina de familie, ne forteaza sa devenim functionari si ne arunca in imposibilitatea de a ne mai trata pacientii”, se arata in comunicatul de presa emis cu prilejul conferintei. Medicii de familie cer renegocierea normelor din Contractul Cadru, in caz contrar amenintand ca vor oferi consultatii pacientilor contra-cost. “Ni s-a oferit sa cosmetizam normele. Normele cosmetizate nu ne ajuta la nimic. Ni s-a spus sa semnam ca e tarziu.  Exista o solutie pentru a rezolva problema contractului cadru. Sa se prelungeasca contractul actual o luna, in aceasta luna sa periem toata legislatia si sa semnam de la 1 mai”, a precizat Rodica Tanasescu.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns