Radiatiile din casa nu afecteaza atat de puternic sanatatea oamenilor

Mancarea e secata de nutrienti la cuptorul cu microunde, iar televizorul si computerul afecteaza grav vederea. Dependentii de calculator si de televizor si cei care pregatesc mancarea la microunde se afla involuntar sub campul de actiune negativ al radiatiilor emise de acestea. In ultimii 30 de ani, peste 25.000 de articole au analizat efectele radiatiilor neionizante.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a demarat in anul 1996 o ampla cercetare, cere nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat legatura cu cancerul si cu alte afectiuni ale aparatelor din jur. “Absenta unui efect nu inseamna ca el nu exista, ci si ca nu poate fi detectat prin metoda respectiva. Extrapolarile la animale, lipsa caracteristicilor clare, dar si lipsa unor studii pe termen lung umbresc integritatea studiilor”, se arata pe site-ul OMS.

Cuptorul cu microunde a fost intens blamat. Printre acuzatiile care i s-au adus se numara aceea ca este cancerigen, ca ataca imunitatea, ca face mancarea toxica si ca radiatiile pe care le emite ar afecta sanatatea. “Cuptorul cu microunde produce radiatii foarte mari, dar in interior. Undele nu trec insa de carcasa metalica, scaparile prin geam sunt zero. Fiind vorba despre o incalzire rapida, singura care va avea de suferit va fi mancarea secata de vitamine, proteine si alti nutrienti. Toate avestea sunt practic parlite, dar nu intr-o masura mai mare decat prin fierbere”, a explicat Mihaela Moisescu, profesor in cadrul catedrei de Biofizica la UMF Carol Davila din Bucuresti.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns