Peste jumatate dintre romani nu merg la dentist

Circa 66% dintre romani nu utilizeaza serviciile medicale oferite de dentist nici macar o data pe an, conform datelor celui mai recent Eurobarometru, care ne claseaza din acest punct de vedere pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste sanatatea orala. De asemenea, conform raportului, 33% dintre romani nu iau in serios problemele dentare, in timp ce circa 16% considera ca nu au nevoie de o interventie stomatologica in conditiile in care poarta deja proteze.

Pacientii romani isi motiveaza comportamentul in ceea ce priveste sanatatea orala prin faptul ca nu au suficienti bani pentru a apela la serviciile stomatologului, astfel ca prefera sa ajunga la medic doar in stadiile grave. Conform Eurobarometrului, 83% dintre olandezi isi viziteaza anual dentistul, in timp ce 78% dintre danezi apeleaza la serviciile acestuia in fiecare an. 77% dintre luxemburghezi si germani merg la un control stomatologic pe an.

Stomatologii le recomanda romanilor sa consume anumite alimente pentru a-si pastra dintii sanatosi, fructele si legumele tari reusind sa curete dantura dupa o masa, chiar daca in acel moment nu avem cum sa ne spalam pe dinti.

Sursa: Mediafax, Foto: Dentistoffices.info.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns