Peste 300 de medici de familie clujeni au declarat greva japoneza

Aproximativ 300 de medici de familie din judetul Cluj a declarat greva japoneza incepand de miercuri, nemultumiti de noua forma a Contractului-Cadru 2011-2012, document care ar putea intra in vigoare de la 1 aprilie.

Medicii de familie clujeni reclama ca documentul presupune respectarea unor conditii care vin in contradictie cu drepturile pacientilor, in acest sens fiind vizata masura care are in vedere impunerea unor plafoane de cost in cazul medicamentelor compensate sau gratuite. In cazul in care aceasta masura va fi pusa in aplicare, medicii vor fi nevoiti sa prescrie produse cu costuri mai reduse, in conditiile in care medicamentele compensate sau gratuite ar putea fi insuficiente, in functie de plafoanele de cost impuse.

De asemenea, medicii sunt nemultumiti si de faptul ca pacientii vor trebui sa se programeze la consultatii cu trei zile inainte, pentru a se incadra in limita celor 20 de consultatii pe zi. Medicii clujeni ameninta ca vor depune in masa cereri pentru eliberarea certificatelor de conformitate, cu intentia de a profesa in strainatate.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Stiride10.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns