Dispozitivul care depisteaza cancerul in 6 minute, premiat la Forumul Inventatorilor Romani

Raluca Ioana van Staden, autoarea unui dispozitiv care depisteaza cancerul in 6 minute, a fost premiata in cadrul Forumului Inventatorilor Romani. Inventatoarea romanca a fost premiata cu “The Scientific Order Leonardo Da Vinci pentru Promovarea creativitatii”, dar si cu “Special Diploma”.

Cercetatoarea a castigat impreuna cu Jacobus Frederick van Staden, Marele Premiu al Universitatii Tehnice din Cluj, la cea de-a IX-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii “Pro Invent”, care s-a desfasurat in perioada 22-25 martie la Cluj. “Brevetul Ralucai van Staden este realizat impreuna cu sotul sau”, se precizeaza in comunicatul de presa referitor la premierea dispozitivului.

Senzorul inventat de cei doi cercetatori poate depista cancerul dupa anumiti biomarkeri prin analiza unei probe de sange. In momentul de fata, dispozitivul poate depista cancerul mamar, cancerul ovarian, gastrointestinal si cancerul de prostata.

Sursa: Agerpres, Foto: Marketwatch.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Dispozitivul care depisteaza cancerul in 6 minute, premiat la Forumul Inventatorilor Romani”

  1. paula ciocianu A spus:

    Va rog frumos sa-mi spune-ti unde gasim acest aparat ?
    Multumesc frumos.

    • Ghidcabinet.ro A spus:

      Buna ziua, din pacate aparatul nu a intrat in productia de serie, insa autoritatile spera ca acest lucru sa se produca cat mai curand. In momentul de fata se fac presiuni pentru ca aparatul sa fie lansat pe piata.

Lasa un raspuns