CNAS introduce obligativitatea codului de bare

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a decis prin intermediul unui ordin introducerea obligativitatii codului de bare, dar si schimbarea formularelor tipizate pentru eliberarea de retete si pentru eliberarea de bilete de trimitere. Conform CNAS, medicii vor fi obligati sa aiba cod de bare pentru capul formularului de reteta, in scopul gestionarii mai eficiente a documentelor, in timp ce introducerea codului de bare va fi optionala pentru codul de parafa si pentru numarul de control.

Ordinul emis de CNAS prevede ca masura sa fie impusa tuturor unitatilor sanitare, insa medicii de familie vor fi nevoiti sa cumpere din banii proprii atat noile formulare de reteta, cat si formularele pentru bilete de trimitere pentru efectuarea de analize sau pentru internari in spital, dar si codurile de bare pentru o perioada mai mare de trei luni. Ordinul mai prevede si alte masuri referitoare la formulare si la numerotare.

Sursa: Agerpres, Foto: Medlive.hotnews.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “CNAS introduce obligativitatea codului de bare”

 1. Angela Stoian A spus:

  Astia de la CNAS nu sunt sanatosi cu capul!!!!!!
  MF sa cumpere semnatura digitala, inscriptor de carduri, inscriptor de cod de bare……Da aparatura medicala performanta nu are voie mf sa-si cumpere? In loc sa ni se dea bani suficienti sa ne putem moderniza din punct de vedere a calitatii actului medical suntem fortati sa cheltuim putinii bani pe care ii avem pe tot felul de aberatii care nu au nici o legatura cu actul medical ci care trebuie sa le usureze munca birocratilor de la CNAS!!!!!!!!!RUSINE!!!!!

 2. axel A spus:

  a contat vreodata calitatea actului medical ? in Romania ultimilor ani? a contat cat costa cu adevarat un act medical de calitate ? aici este tara ideala pentru a proba faptul ca muncind prost sau bine, este egal.aberatiile se vor inmulti, birurile pe spatele oamenilor de asemenea, si asta dintr-un singur motiv : “baietii” sunt disperati-nu stiu exact la ce nivel se poate ajunge cu furatul. cota astronomica trebuie sa cada odata in derizoriu.daca un politician citeste randurile acestea va striga : “hotul striga hotii !”. invit pe oricine sa vina si sa incerce sa “fure” cu mine, de pe pozitia de medic, din sistemul medical din Romania. pana acum am constatat ca riscul foarte mare este sa “ne-o furam”…
  vreti aparatura medicala performanta ? la medici? din banii de la CNAS? cu tot respectul, insa oricine isi doreste asta inseamna ca nu a trecut demult pe la psiholog. ar fi o solutie : vindeti ce puteti : casa, masina, ce aveti mai de valoare, cumparati-va aparatura performanta, lucrati din ce in ce mai bine , si , in final, veti simti diferenta in a presta un serviciu de calitate si a nu-l presta – respectiv , patria va fi recunoscatoare, politicienii vor merge mai departe in parlament sa joace “zuma”, iar dvs. dna doctor, veti fi multumita ca va faceti datoria.
  pentru necunoscatori : tot ceea ce a insemnat vreodata formularistica, a fost cumparat din banii medicilor. nu a saracit nimeni din asta, e normal sa-ti cumperi materialele de care ai nevoie, tampenia este ca nu stiu ce sa mai inventeze ca sa evite , vezi-doamne, erorile din sistem. realitatea este ca adevarata eroare este chiar acest sistem de sanatate (ce include monopolul CNAS, SIUI-ul, Co-Ca, norme, vorbe, etc).
  sa le strigam “rusine!” ?. gresit. mai bine sa aplaudam, s-o tina tot asa, poate se alege odata praful. de tot. s-o luam de la inceput.

Lasa un raspuns