CMR ar putea elabora un nou proiect de lege privind malpraxisul

Ministerul Sanatatii a lansat Colegiului Medicilor din Romania propunerea de a elabora o lege a malpraxisului. Invitatia a fost facuta in cadrul Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania, de catre secretarul de stat Cristian Anton Irimie.

“Dat fiind faptul ca au cazut la Camera Deputatilor doua proiecte de lege a malpraxisului si ca la aceasta ora malpraxisul este guvernat de prevederile din legea 95/2006 va propun sa incheiem o colaborare pentru a redacta o adevarata lege a malpraxisului care sa fie atat in slujba pacientilor, cat si a medicilor. Ceea ce exista acum este dezavantajos pentru ambele categorii”, a declarat dr. Cristian Anton Irimie.

Propunerea a fost acceptata de presedintele Colegiului Medicilor din Romania, care a explicat ca un proiect de lege a malpraxisului poate fi facut intr-un timp relativ scurt.

“Colegiul nu are initiativa legislativa, dar Ministerul are si primim aceasta propunere de a construi o lege a malpraxisului profesionista, in concordanta cu ceea ce exista in Uniunea Europeana, care sa apere siguranta pacientului, dar sa nu blameze medicul. In acelasi timp, noi avem obligatia prin lege sa detinem polite de malpraxis. Noi platim o taxa, dar nu o platim statului, ci o platim societatilor de asigurari daca vrem sa lucram”, a declarat Vasile Astarastoae.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: 7est.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns