Bolile cu transmitere sexuala, prea putin cunoscute de romani

Bolile cu transmitere sexuala nu sunt foarte cunoscute de romani, potrivit unui sondaj de opinie realizat de GfK Healthcare Romania pe platforma online AskGfk.ro. Conform cercetarii, doar o treime dintre romani sunt constienti de faptul ca nicio metoda contraceptiva nu este 100% sigura si nu ii apara in ceea ce priveste contractarea unei boli cu transmitere sexuala.

Cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuala in randul romanilor sunt cele grave, cum ar fi SIDA, sifilisul sau hepatita.  Conform raportului, exista un grad de familiarizare relativ scazut in ceea ce priveste multe din bolile cu transmitere sexuala mai intalnite la femei cum ar fi candidoza sau infectia cu HPV. Sub 25% dintre cei chestionati cunosc detalii despre aceste boli.

“Coroborand cifra celor care au suferit sau sufera de o astfel de boala cu gradul de familiaritate al respondentilor privind bolile cu transmitere sexuala, putem trage concluzia ca anumite boli cu transmitere sexuala au devenit mai cunoscute atat datorita mass-media si a campaniilor de informare, in special pentru bolile grave sau demult cunoscute, precum SIDA, herpesul genital, HPV, sifilis, cat si prin confruntarea cu o boala cu transmitere sexuala, fie personal, fie prin intermediul partenerului. Prin urmare, romanii au in continuare nevoie sa fie informati in legatura cu pericolul bolilor cu transmitere sexuala, in general si specific, si a impactului acestora asupra calitatii si costului vietii lor”, a declarat Irina Craciunescu, senior research consultant al GfK Healthcare Romania, prin intermediul unui comunicat de presa.

Sursa: GfK Romania, Foto: Gfk.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns