Alimentele pe care le consumam ne pot iradia

O parte din alimentele pe care le consumam ne pot iradia, avertizeaza cercetatorii, insa radiatiile sunt mult prea scazute pentru a fi periculoase. Astfel, daca mancam o banana ne putem iradia cu 0,1 microsieverti, in timp ce o radiografie dentara poate provoca o iradiere de 5 microsieverti.

O persoana absoarbe in mod normal o doza de radiatii de 400 de microsieverti pe an, potrivit Informationisbeautiful.net. Faptul ca locuim intr-o cladire de piatra, caramida sau beton ne expune anual unor radiatii de 70 de microsieverti.

Mai mult, si fumatul ne poate iradia. Astfel, persoanele care fumeaza un pachet si jumatate de tigari zilnic se supun unei iradieri de 36 de milisieverti anual, in conditiile in care la o doza de 100 de milisieverti exista riscul aparitiei cancerului. In terapia canceroasa este utilizata o doza de 20.000 de milisieverti.

Sursa: Mediafax, Foto: Socialuplift.org.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns