Alerta de gripa porcina in Venezuela

Numarul de cazuri de gripa porcina s-a dublat in ultimele 24 de ore in Venezuela, ajungand la 124 in intreaga tara. Pana acum nu s-a raportat niciun deces generat de virusul AH1N1. Ministrul sanatatii din Venezuela spune ca cele mai multe cazuri aparute in ultimele 24 de ore sunt in capitala tarii, Caracas: cifra a crescut de la 12 la 25 de cazuri confirmate.

Totusi, cele mai multe cazuri inregistrate, 71, sunt in regiunea Merida. Autoritatile sunt de parere ca totusi cifrele nu sunt ingrijoratoare, raportate la intreaga populatie a tarii, si ca tratamentele sunt disponibile cetatenilor. Cu toate acestea, revenirea virusului gripal se datoreaza in special faptului ca vaccinul a ajuns in Venezuela cu intarziere, iar oamenii au fost reticenti in a se vaccina impotriva acestui virus.

De cateva zile s-au format cozi la toate farmaciile din regiunile afectate, iar vaccinul se vinde in unele regiuni pe liste de asteptare. In Romania, din octombrie 2010 pana in prezent, au fost inregistrate 754 de cazuri de gripa in total, la nivel national, dintre care 382 de cazuri confirmate de gripa AH1N1 si 35 decese.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Bluria.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns