Victor Zota, fostul sef al Agentiei Nationale de Transplant, ar putea fi repus in functie

Victor Zota, fostul sef al Agentiei Nationale de Transplant care si-a pierdut postul in timpul scandalului privind traficul de ovocite de la clinica Sabyc trebuie repus in functie! Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti. Instanta a dispus ca Zota sa primeasca si salariile la care ar fi avut dreptul pana in prezent.

In 20 iulie 2009, procurorii DIICOT au descins la clinica Sabyc. La scurt timp, seful Agentiei Nationale de Transplant, Victor Zota, este acuzat ca a autorizat clinica ilegal. Zota isi pierde functia, dar contraataca. A dat in judecata Agentia Nationala de Transplant si a castigat procesul.

“In martie 2010, eu am castigat procesul prin care judecatoria dispunea reintegrarea mea in postul detinut anterior, eu am fost directorul Agentiei Nationale de Transplant, alta functie nu am avut acolo, dar Ministerul Sanatatii a refuzat sa faca acest lucru dandu-mi niste raspunsuri absolut aberante”, a declarat Victor Zota.

Instanta a dispus si plata salariilor la care Zota avea dreptul pana in prezent. Pentru recuperarea banilor, fostul director a deschis un proces de executare silita a Agentiei, pe care l-a castigat. Banii insa tot de la Ministerul Sanatatii trebuie sa vina. Prin suplimentarea bugetului Agentiei de Transplant. “Nici pana acum, la un an de zile de la momentul in care s-a pronuntat aceasta sentinta, eu nu am primit nimic, eu vad ca in Romania sentintele judecatoresti nu sunt puse in aplicare de catre Ministerul Sanatatii”, a declarat Victor Zota.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Ziarulring.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns