Utilizarea aspartamului nu prezinta pericole pentru sanatate, da asigurari EFSA

Aspartamul, cel mai utilizat indulcitor care inlocuieste zaharul, nu prezinta niciun risc pentru sanatate, contrar celor sustinute de doua studii, a afirmat intr-un comunicat EFSA, autoritatea europeana pentru siguranta alimentelor. Expertii EFSA au considerat ca rezultatele celor doua studii asupra potentialului cancerigen al aspartamului si a riscului crescut de nastere prematura nu sunt relevante. “Nicio dovada din studiul Halldorsson nu permite afirmatia ca exista o legatura de cauzalitate intre consumul de bauturi racoritoare cu indulcitori artificiali si nasterea prematura”, potrivit EFSA.

De altfel, “rezultatele studiului Soffritti (asupra potentialului cancerigen) nu ofera destule dovezi stiintifice ce ar justifica reconsiderarea precedentelor evaluari ale EFSA privitoare la aspartam”, adaugă agentia. Experţii EFSA apreciasera in martie 2009 ca “nimic nu arata un potential genotoxic sau cancerigen al aspartamului si nu exista motive sa fie revazuta doza zilnica acceptabila, de 40 mg/kg greutate corporală”.

Sursa: Agerpres, Foto:  Sanatate.acasa.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns