Tot mai multi medici de familie cer certificate pentru a putea pleca in strainatate

80 de medici de familie dintr-un total de 412 au cerut ieri de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj certificate de recunoastere a profesiei in tarile UE. Un numar din ce in ce mai mare de medici de familie din mai multe judete au solicitati in ultima vreme de la directiile de sanatate eliberarea unor certificate de conformitate pentru a putea lucra in alte tari.

Doctorii spun ca noile clauze contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate i-ar aduce la faliment si ar incalca drepturile pacientilor. “Am hotarat ca de la 1 aprilie sa nu semnam contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate Dolj. Am ajuns sa traim de pe o zi pe alta pentru ca s-au scumpit toate, retetarele, registrul in care trecem bolnavii, iar acum trebuie sa platim si noul sistem informatic”, a spus Mirela Profir, medic de familie.

Doctorii au mai declarat ca pana acum au facut eforturi sa ramana in tara si sa isi faca meseria. “Noi nu putem lasa pacientii fara tratament. Asa ca am decis ca pentru o perioada, dupa 1 aprilie, sa oferim tratament si consultatii, insa nu vom elibera retete compensate si nici nu vom da trimiteri”, a mai spus Mirela Profir.

Sursa: Adevarul, Foto: Stiride10.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns