Top 10 cele mai importante inovatii in medicina

O echipa de medici si cercetatori de la Cleveland Clinic a realizat un top 10 al celor mai importante inovatii din medicina. Expertii din Statele Unite au inclus doua medicamente pentru imunoterapia cancerului (mai precis, contra melanomului avansat si a tumorilor la prostata) printre noutatile care vor avea cel mai mare impact asupra medicinei in anul care tocmai a inceput.

Si, in timp ce locul intai este dedicat Alzheimer-ului, mai exact unui compus radioactiv care permite obtinerea unei imagini moleculare a creierului, pentru diagnosticarea precoce a maladiei, cel de-al doilea si cel de-al treilea loc sunt ambele “rezervate” luptei cu tipuri de cancer pana acum fara speranta. Prima inovatie care promite sa nu treaca neobservata in 2011 este anticorpul monoclonal “ipilimumab”, despre care anul trecut s-a spus ca ar fi prima terapie din ultimii 30 de ani in masura sa imbunatateasca rata de supravietuire a bolnavilor cu cancer aflat in stadiu avansat.

A doua noutate celebrata de expertii de la Cleveland Clinic este primul vaccin terapeutic aprobat de FDA impotriva cancerului de prostata. Denumit Provenge, vaccinul actioneaza inducand un raspuns al sistemului imunitar contra cancerului si s-a dovedit in masura sa reduca cu 24% riscul de moarte la pacientii cu boala deja raspandita in organism.

In top mai figureaza si doua noi medicamente pentru tratamentul hepatitei C si o micro-capsula care le va permite medicilor pediatri sa realizeze endoscopii ale tractului digestiv mult mai putin invazive pentru micutii pacienti. Sunt semnalate si un tratament pentru scleroza multipla, un test pentru astm, o noua tehnica de chirurgie pentru tratamentul obezitatii morbide si o noua tehnologie care permite monitorizarea la distanta a pacientilor cu risc crescut de infarct.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Renne.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns