Romanii folosesc in medie patru sapunuri si doua tuburi de pasta de dinti pe an

Igiena in randul romanilor reprezinta in continuare o problema. Daca luam in calcul studiile facute atat de Ministerul Sanatatii, cat si de diferite companii, in medie, un roman foloseste pe an doar patru sapunuri si doua tuburi de pasta de dinti. In afara consumului de produse de igiena personala si dincolo de saracie sau educatie, o problema principala o reprezinta in continuare lipsa apei curente si a canalizarii.

Un studiu al Eurostat arata ca, in 2008, 41% din populatia Romaniei traia in locuinte fara apa curenta, fara baie si cu WC in curte sau la capatul holului. In cele 2.605 de localitati din Romania, la sfarsitul anului 2009, existau fizic 658 de retele de canalizare, din care 516 erau functionale si doar 21 conforme, restul fiind in diverse stadii de executie, potrivit datelor Administratiei Nationale “Apele Romane”.

In aglomerari de peste 10.000 de locuitori (orase mari si mijlocii, mediul urban), 78,45% erau racordati la retetele de canalizare. In aglomerari cu 2.000-10.000 de locuitori (orase mici, comune si sate, predominant mediul rural), doar 9,23% erau racordati la retelele de canalizare. Un studiu al Ministerului Sanatatii arata ca nu doar lipsa conditiilor este problema. Numai jumatate dintre romani se spala dupa ce merg la toaleta sau dupa ce ingrijesc un animal, iar unul din patru romani nu se spala pe maini dupa ce schimba scutece.

Sursa: Agerpres, Foto: Centrodart.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns