Romania, pe primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), tara noastra se afla pe primul loc in Europa in privinta ratei de mortalitate din cauza cancerului de col uterin, riscul de deces fiind de trei ori mai mare decat media europeana. Cele mai afectate sunt femeile intre 15 si 44 de ani, cancerul de col uterin fiind principala cauza de mortalitate prin cancer la aceste femei.

O statistica extrem de ingrijoratoare arata ca 53% dintre femeile intervievate in cadrul unui studiu (realizat de Gfk si dat publicitatii in 2009) nu cunosc nicio metoda de prevenire sau evitare a acestui tip de cancer.

“Cancerul de col uterin inseamna ca pierdem sase romance in fiecare zi din cauza acestei boli. Dar mai inseamna ca, in fiecare an, avem zeci de mii de femei care sufera interventii chirurgicalesi terapii uneori cu impact asupra intregii lor vieti si cine stie cate alte femei trec prin testul de a astepta cu infrigurare un rezultat la analize ce va afirma sau nu cancerul de col uterin. Unele familii nu pot avea copii sau au probleme in cuplu din cauza procedurilor terapeutice, iar sistemul de sanatate cheltuie bani care ar putea fi indreptati in alte directii daca aceste cazuri de cancer ar putea fi prevenite”, avertizeaza dr. Ruzandra Dumitrescu, medic primar ginecolog la Spitalul “Cantacuzino” din Bucuresti.

Sursa: Jurnalul National, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns