O femeie de 59 de ani din Suceava a murit din cauza gripei porcine

O femeie de 59 de ani, din judetul Suceava, diagnosticata cu gripa AH1N1, a murit la Spitalul “Sfantul Spiridon” din Iasi, pacienta fiind adusa in aceasta unitate in urma cu trei saptamani si internata la Sectia de Terapie Intensiva. Pacienta a fost internata in stare grava, la inceputul acestei luni, fiind tinuta in permanenta sub ventilatie mecanica.

Purtatorul de cuvant al Spitalului “Sfantul Spiridon” din Iasi, medicul Diana Cimpoesu, a declarat presei miercuri ca femeia a fost diagnosticata cu gripa AH1N1, dar suferea si de o alta boala, care i-a scazut imunitatea. “Pacienta a fost transferata la noi de la Spitalul Judetean Suceava in urma cu trei saptamani, avand si o afectiune hematologica cu evolutie nefavorabila. A stat in Terapie Intensiva, insa, in ciuda eforturilor medicilor, femeia nu a mai putut fi salvata”, a spus medicul Diana Cimpoesu.

Tot miercuri, Directia de Sanatate Publica (DSP) din Iasi a confirmat un nou caz de gripa AH1N1 in cazul unei femei din municipiu. Potrivit sefilor DSP, forma bolii este una usoara, motiv pentru care femeia se trateaza la domiciliu. De la inceputul anului, la Iasi au fost confirmate 15 cazuri de gripa AH1N1, iar trei dintre pacienti, internati la diverse spitale din oras, au murit.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns