Lucian Duta: Medicii nu vor deveni informaticieni, le cerem sa tasteze doar cateva caractere

Medicii sustin ca sunt fortati sa plateasca sute de euro pentru informatizare. Seful CNAS spune insa ca doctorii exagereaza. In timp ce medicii de familie ameninta ca de la 1 aprilie dau sistemul medical de stat pe cel privat sau pe cel din Occident, nemultumiti mai ales de faptul ca trebuie sa sustina introducerea cardurilor de sanatate din banii lor, oficiali din Sanatate ii contrazic si ii acuza ca exagereaza.

“Asemenea proteste s-au intamplat in toata lumea. Medicii trebuie insa sa inteleaga ca numai asa se poate elimina frauda din sistem si numai asa se pot intoarce banii la ei si la pacienti. Pana acum nu am primit insa nicio pozitie oficiala din partea doctorilor. Principala lor problema e informatizarea, sunt nemultumiti ca se transforma in informaticieni. Singurul lucru care li s-a cerut a fost sa tasteze cateva caractere, lucru pe care il pot face in cateva minute. Nici cititoarele de carduri nu sunt scumpe, nu costa mai mult de 100 de euro, si le platesc o data la zece ani”, a declarat presedintele CNAS, Lucian Duta.

“Noi dorim informatizarea, insa nu din banii nostri. Cel putin o treime din medicii de familie lucreaza deja pe softuri la cabinet, raporteaza electronic de mai bine de trei ani. Presedintele CNAS incearca o dezinformare, fiindca se refera la cititoarele uzuale”, a declarat Sandra Alexiu, secretar in cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Ziuaveche.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

4 Raspunsuri la “Lucian Duta: Medicii nu vor deveni informaticieni, le cerem sa tasteze doar cateva caractere”

 1. Dr Felix A spus:

  DEZINFORMARE PE FATA: dl. Duta vorbeste de cititoare de card in timp ce le cere medicilor doar sa scrie niste caractere pe card. Adica, de fapt ar fi nevoie de un INSCRIPTOR de card care costa nu 100 de euro, ci minim 3 ooo euro. Si cum vi se pare sa ceri unui specialist cu 6 ani de facultate+3 ani de rezidentiat sa faca unui registrator?

 2. axel A spus:

  sa sper ca nu va trebui sa tastez mai multe caractere decat incap pe chelia mea sau a domnului Duta. in caz contrar, s-ar putea sa inceapa sa-mi placa, si , din acel moment sa incep sa invat cu adevarat cum se fura sistemul…

 3. florin A spus:

  Daca costa doar 100 de euro ,total ne semnificativ ,de ce nu-i dai dumneata , ca si asa s-au cheltuit sume enorme cu suiu , ce mai conteaza doi poli . Apropo ! stii domnule Duta cam ce banuti ai in visterie? Spuneai o data ca nu ! Vrei dumneata si banutii mei si ai copilasilor mei ? NU AM AUZIT DE DUMNEATA, ESTI CUMVA DOCTOR ? ” …COLEGUL MEU ESRE FRATELE MEU ….mai tii minte?

 4. niculescu liana A spus:

  Pentru ce salarii din Romania 100 de euro inseamna putin?
  Pentru mine care mi-am facut calculul ca dupa noul contract salariul va fi redus substantial, suma e importanta…dar nu mi se pare corect sa suporte medicii costurile informatizarii.Parlamentarii platesc din buzunarele lor ceva?

Lasa un raspuns