Laptele degresat impiedica asimilarea calciului, avertizeaza cercetatorii

Lactatele cu “zero grasimi” impiedica asimilarea calciului in organism si pot provoca chiar infertilitate, bauturile light ingrasa la fel ca cele cu zahar, iar cafeaua decofeinizata are de fapt cofeina. Lactatele cu 0,1% grasimi au fost promovate in vremea cand sa credea ca dietele fara grasimi sunt sanatoase. Mai nou, nutritionistii avertizeaza ca excluderea grasimilor din lapte nu permite asimilarea vitaminelor liposolubile, A, D, E si K, dar si a calciului.

Racoritoarele light au fost intens promovate. Cine crede ca bauturilor dietetice nu ingrasa se inseala insa: in final, organismul, care percepe senzatia de dulce, va compensa lipsa efectiva a zaharului luand calorii din alte alimente. “Nu poti pacali organismul: el va retine caloriile pe care nu le-a primit din bauturile fals-dulci din alte surse. Tot metabolismul se deregleaza”, atrage atentia dr. Mencinicopschi.

Contrar opiniei colective, cafeaua decofeinizata nu e in totalitate lipsita de cofeina. In plus, contine solvanti, utilizati in procesul de decofeinizare. De asemenea, berea fara alcool nu are mai multe beneficii decat cea cu alcool si e mai degraba o solutie de avarie. “Decat o bere fara alcool in cantitati mari, mai bine o bere autentica, de fermentatie lunga, ce respecta legea puritatii germane. E ca si cum ai curata marul de coaja”, avertizeaza specialistul. Painea, pastele, biscuitii fara gluten sunt obligatorii pentru persoanele care au intoleranta la gluten. Insa persoanele sanatoase care aleg paine fara gluten, cu gandul ca vor slabi, se amagesc, pentru ca nu glutenul ingrasa, ci carbohidratii si amidonul.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Presaonline.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns