Emil Boc: Sper ca in 2012 sa avem un pas decisiv spre implementarea fisei pacientului

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la CNAS, ca, odata cu implementarea in 2011 a sistemului informatic din sanatate, a retelei electronice si a cardului de sanatate, ramane ca in 2012 sa fie realizati “pasi decisivi” spre implementarea fisei electronice, ca masura de reducere a fraudei din sistem.

“Sper ca in 2012 sa avem un pas decisiv si spre implementarea fisei electronice a pacientului, un proiect extrem de ambitios si extrem de benefic pentru sistem. Astazi (vineri, 18 februarie-n.red.) practic ministrii au semnat programe de peste 40 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili”, a spus Boc, explicand ca deja trei componente ale “dosarului electronic al pacientului” vor fi puse in practica inca din 2011, referindu-se la sistemul informatic, reteta electronica si cardul de sanatate.

“Sunt convins ca acesti bani vor economisi alte zeci si sute de milioane de euro care din nefericire pana acum s-au dus ca potential in frauda. In anii care vor urma, acesti bani vor fi economisiti prin faptul ca sistemul va beneficia de ei”, a conchis Boc, prezent la CNAS la semnarea contractului de finantare cu bani europeni pentru prescriptia electronica si fisa electronica a pacientului.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Echipadeimagine.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns