Cseke Attila: Vrem sa avem servicii medicale ca in Vest, dar cu regulile de la noi

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a afirmat intr-un interviu ca economiile realizate prin comasari si reprofilari de spitale nu rezolva problemele de finantare din sistem.  Ministrul acuza mentalitatile conform carora pacientii romani isi doresc servicii medicale ca in Occident, dar cu regulile din Romania.

“Noi ne dorim sa avem acele servicii medicale, ne dorim sa avem acele organizari eficiente de spitale si de alte retele, dar regulile jocului nu ni le dorim, ne dorim cu regulile jocului de la noi. Sa avem acel nivel calitativ nu se poate. Ori una, ori alta. Ori preluam modelul, dar si cu regula jocului, care in prima faza inseamna asemenea masuri care nu sunt populare si dupa aceea poti sa cladesti un sistem mai corect sau ramanem la regula jocului, ca la noi la nimenea, dar atunci n-o sa avem niciodata sansa de a ajunge acolo unde ne dorim de fapt sa ajungem.

Trebuie sa acceptam ca si ei … daca ne uitam dupa alte state si ei au avut asemenea momente si au inceput sa reorganizeze. Sigur, in mod cert, ministrul Sanatatii care a facut asemenea masuri nu a fost unul popular. Nici eu nu pretind ca o sa fiu iubit fata de aceasta masura, dar din punctul meu de vedere aceste masuri sunt necesare. Deci nu s-a luat un model anume dintr-o anumita tara, s-a dorit o eficientizare a acestei retele”, a declarat Cseke Attila.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns