Ciocolata neagra, una dintre cele mai importante surse de antioxidanti

Un studiu american a demonstrat ca pudra de cacao si ciocolata neagra contin un nivel mult mai ridicat de antioxidanti decat cel gasit in sucurile proaspete de rodie, afine si alte fructe. Oamenii de stiinta de la Centrul de cercetari al companiei Hershey din SUA au examinat continutul de flavonoide si polifenoli din pudra de cacao si sucurile mai multor fructe, iar rezultatul experimentului a fost in favoarea iubitorilor de ciocolata.

Se pare ca pudra de cacao contine pe langa cea mai mare concentratie de antioxidanti dintre produsele testate, dar ca aceasta isi pierde mult din proprietati cand este supusa prelucrarii termice. Chiar daca sunt cunoscute proprietatile terapeutice ale ciocolatei, nutritionistii recomanda consumul moderat de ciocolata deoarece din cauza nivelului ridicat de zahar din aceste produse pot aparea dezechilibre in metabolismul consumatorilor.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Economicshelp.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns