Bucurestenii, romanii cu cea mai mare speranta de viata

Barbatii din satele judetului Satu Mare au o durata de viata cu opt ani mai scurta decat media pe tara. Pe judete, cea mai mare durata medie de viata o au bucurestenii si valcenii. In vestul tarii se traieste cel mai putin, arata datele pe 2008 ale Institutului National de Statistica.

Bucurestenii sufera de toate bolile civilizatiei: sunt cei mai stresati dintre romani, au cel mai agitat ritm de viata si sunt cei mai mari consumatori de fast food. In Capitala se inregistreaza cea mai mare poluare cu noxe de trafice, cele mai multe cazuri de epuizare prin munca si multe altele. Statistica arata insa ca, in pofida tuturor acestor neajunsuri, bucurestenii traiesc cel mai mult.

Explicatia este simpla: in Capitala sunt cele mai bune servicii sanitare, ambulanta ajunge rapid, iar veniturile sunt peste media pe tara, permitand accesul la un tratament medical mai bun. In plus, bucurestenii sunt din ce in ce mai preocupati de forma lor fizica. Toate acestea ii fac sa traieasca in medie cu 1,7 ani mai mult decat romanii din restul tarii.

Sursa: Adevarul.ro, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns