Angajatii spitalelor din mai multe zone ale tarii au iesit in strada

Angajatii mai multor spitale din tara au protestat luni. Personalul medical de la spitalele TBC din Prahova si Maramures a iesit in strada nemultumit de deciziile Ministerului Sanatatii. Daca medicii din Maramures se plang de slaba finantare, cei din Prahova se tem sa nu ramana fara loc de munca dupa ce ministrul va transforma spitalul intr-un azil de batrani.

Peste 100 de cadre medicale si pacienti ai spitalului TBC din Floresti au iesit in fata spitalului luni pentru a participa la un protest spontan. Angajatii spitalului sunt nemultumiti ca unitatea medicala va fi transformata in azil de batrani. “Nu mi se pare corect pe ce criterii sociale se intampla lucrul acesta. Nu se gandesc ca e un sabotaj la adresa populatiei”, a spus un angajat. “Bolnavii ne-au spus ca daca se desfiinteaza aici ei vor sa plece in orasele de unde vin si o sa devina adevarate bombe biologice”, a spus un protestatar.

Proteste au fost luni si la spitalul TBC din Baia Mare. Aproximativ 50 de angajati au refuzat sa mai intre in saloane pentru aproximativ o ora. De data aceasta, medicii au protestat fata de slaba finantare a unitatii medicale in care lucreaza. Si angajatii Spitalului Caritas din Capitala au protestat la inceputul acestei saptamani. Ei nu sunt de acord ca spitalul sa fie transformat in camin de batrani.

Sursa: Realitatea.net, Foto: PaginaMedicala.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns