Aerul poluat favorizeaza declansarea atacurilor de cord

Poluarea aerului este una dintre cele mai importante cauze ale declansarii atacurilor de cord, alaturi de alcool, cafea si efort fizic, potrivit cercetatorilor. Conform unui studiu publicat in jurnalul medical The Lancet, realizat prin examinarea datelor din alte 36 de studii, poluarea cauzeaza mai multe atacuri de cord decat cocaina, spre exemplu. Asta se intampla pentru ca la nivelul intregii populatii, cu mult mai multi oameni sunt expusi poluarii, mai ales in marile orase.

Cocaina ramane, la nivel individual, mai periculoasa cand vine vorba de un posibil atac de cord, dar la nivelul populatiei poluarea este un factor cu mult mai important ce trebuie redus pentru a preveni aceasta boala. Oamenii care locuiesc in orase cu un nivel ridicat de poluare a aerului au motive sa fie ingrijorati.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca poluarea aerului este cauza a 2 milioane de morti premature in fiecare an. Aceste masuratori arata cat de multe imbolnaviri ar putea fi evitate daca ar fi eliminat factorul care le declanseaza. Studiul incearca sa arate legatura dintre cauza, reprezentata de acesti factori, si efect, numarul mare de atacuri de cord la nivel mondial.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Stirile ProTv.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns