Varsta de 50 de ani, considerata cea mai fericita perioada a vietii

Nu fiti deprimati la gandul ca veti implini 50 de ani! Cercetatorii spun ca cei mai multi dintre indivizii care ajung la aceasta varsta se simt mai fericiti ca in orice alta perioada a vietii. Varsta fericirii a fost stabilita in urma unui sondaj la care au participat aproape 1.500 de subiecti in varsta de 50 de ani sau mai mult. Potrivit studiului, patru din zece participanti la sondaj au declarat ca se simt mai fericiti in aceasta perioada a vietii decat in oricare alta din tinerete.

Cercetatorii spun ca acest lucru poate fi un efect al faptului ca in acest moment al vietii cei mai multi dintre oameni reusesc sa-si plateasca toate creditele, nu mai sunt nevoiti sa-si intretina copiii si petrec mai mult timp cu prietenii si familia. Multi dintre respondenti au spus ca sentimentul implinirii profesionale le aduce, de asemenea, fericire. De asemenea, doua treimi dintre cei ajunsi la varsta de 50 ani au mai multa incredere in ei. 85% au declarat ca lucrurile care le dadeau batai de cap si griji la 20 sau 30 de ani nu mai reprezinta importanta pentru ei. Si mai mult de o treime au spus ca nu mai sunt complexati de felul in care arata.

Pe de alta parte, dintre cei care s-au declarat nefericiti la varsta de 50 de ani, mai mult de jumatate au spus ca ii ingrijoreaza situatia financiara si sanatatea si mai mult de o treime, situatia financiara a copiilor. Grijile privitoare la relatiile in care sunt implicati copiii lor si cele legate de sanatatea si bunastarea parintilor ajunsi la batranete, ii fac, de asemenea, sa se simta nefericiti.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns