Un nou medicament compensat pentru scaderea colesterolului, lansat in farmacii

Ascord, primul generic al uneia dintre cele mai importante statine cunoscute la nivel mondial, atorvastatina, utilizata pentru reglarea valorii lipidelor din sange a fost lansat in Romania. De la 1 ianuarie, 2011, medicamentul este pe lista de compensate (lista B, cu compensare 50%).

Medicamentul se recomanda atunci cand dieta fara grasimi si modificarile aduse in stilul de viata nu dau rezultatele scontate, in sensul reducerii colesterolului si a trigliceridelor. Ascord previne evenimentele cardiovasculare la pacientii cu un risc mare pentru un prim eveniment cardiovascular, ca adjuvant pentru corectarea celorlalti factori de risc.

Medicamentul are efecte inclusiv asupra placii de aterom de pe vasele de sange, cauza aparitiei aterosclerozei. Intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii se arata ca 8% din totalul bolilor din tarile dezvoltate, sunt cauzate de cresterea colesterolului din sange.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Napocanews.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

2 Raspunsuri la “Un nou medicament compensat pentru scaderea colesterolului, lansat in farmacii”

 1. dan A spus:

  are efecte negative asupra ficatului ?

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Buna ziua,
   Va recomandam sa solicitati aceasta informatie medicului dumneavoastra de familie, deoarece acesta va cunoaste istoricul de boala. Va dorim multa sanatate!

Lasa un raspuns