Tratamentele anti-stress, o industrie de mai multe miliarde de dolari

In secolul vitezei, unde lucrurile evolueaza fulminant, iar oamenii abia pot tine pasul cu cerintele si schimbarile societatii, stresul a devenit un adevarat fenomen, o boala in sine sau un factor de declansare a altor boli: de inima, de nutritie, migrene, insomnii, probleme respiratorii si chiar cancer.

In jurul obsesiei pentru stres s-a constituit o industrie in valoare de sute de miliarde de dolari. Nu exista un remediu universal, tocmai pentru ca stresul ia tot atatea forme cati oameni afecteaza, si nici medicamente care alunga garantat anxietatea sau oboseala cronica-elemente sub care se poate manifesta stresul. Au fost create insa tot remedii provizorii, care, utilizate pe termen lung, ajuta la imbunatatirea starii emotionale: produse de ingrijire, mingi antistres, sedinte si programe de terapie, aromaterapie, acupunctura, serii de filme, muzica sau jocuri, o bibliografie de specialitate care ajuta oamenii sa lupte impotriva stresului. Adica produse comercializate in masa care aduc profituri uriase. De exemplu, numai americanii cheltuiesc 15 miliarde de dolari anual in lupta cu stresul.

Potrivit studiilor de specialitate, stresul profesional se afla pe locul doi in ierarhia problemelor de sanatate profesionala in UE. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, anual se pierd aproximativ 20 de miliarde de euro din cauza consecintelor profesionale ale stresului. In acelasi document se arata ca romanii se numara printre cei mai surmenati angajati din Uniunea Europeana. Sapte din zece romani se simt stresati la munca si lucreaza saptamanal mai mult de 48 de ore. Mai stresati decat romanii sunt doar angajatii lituanieni.

Sursa: VerticalNews.ro, Foto: Scientificamerican.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns