Personalul Institutului de Fono-Audiologie din Capitala se opune desfiintarii

Medicii si personalul auxiliar din cadrul Institutului de Fono-Audiologie si Chirurgie Functionala ORL “Prof. Dr. Dorin Hociota” se opun proiectului de Hotarare de Guvern prin care se urmareste desfiintarea acestui institut si reorganizarea sa in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

“Consideram ca ar fi total nejustificata desfiintarea Institutului de Fono-Audiologie si Chirurgie Functionala ORL “Prof. Dr. Dorin Hociota” intrucat nu exista nici argumente de ordin medical (reforma se refera la reorganizarea spitalelor mici si neperformante) si nici de ordin economic (reforma vizeaza spitalele cu datorii si care nu se pot sustine financiar) pentru incadrarea Institutului pe lista unitatilor medicale care impun reorganizarea”, au declarat reprezentantii corpului medical din cadrul Institutului.

“Cadrele medicale si personalul auxiliar ale Institutului Honciota considera ca reforma vizeaza in primul rand redresarea economica a sistemului sanitar, dar aceasta reforma nu trebuie sa fie aplicata uniform tuturor unitatilor medicale, indiferent de situatia lor actuala, impunandu-se o analiza pentru fiecare caz. Trebuie discriminate spitalele consumatoare de resurse bugetare si neprofitabile cu indicatori economico-financiari deficitari de acele unitati care incearca printr-un efort substantial sa-si perfectioneze activitatea si sa-si optimizeze eficienta in plan economic si al calitatii actului medical”, au mai spus reprezentantii institutiei.

Sursa: Cotidianul, Foto: Presaonline.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns