Pegasys, cel mai vandut medicament PRF din Romania

Daca pe piata medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala Nurofen a inregistrat cele mai mari vanzari in ultimii ani, pe segmentul produselor cu prescriptie (PRF), care are cele mai mari rulaje din piata farma, primele 11 luni au adus o schimbare de lider.

Astfel, Neorecormon (insuficienta renala, cancer), care a condus clasamentul timp de mai multi ani, a cazut pe locul trei, in timp ce liderul clasamentului a devenit Pegasys (hepatita), produs de aceeasi companie Hoffmann la Roche, potrivit unui top al celor mai vandute medicamente realizat de IMS Health.

“Neorecormon a ajuns la un echilibru in ceea ce priveste tratamentul anemiei pacientilor cu insuficienta renala, cu anemie din cauza chimioterapiei sau in celelalte tipuri de anemie, acest lucru fiind unul pe care il estimam inca din anul 2009. Pe de alta parte, pretul in lei al acestui produs a scazut in anul 2009 cu aproximativ 28%. Cresterea vanzarilor medicamentului Pegasys vine pe fondul unei incidente marite a hepatitelor virale in tara noastra”, potrivit lui Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania.

Sursa: Ziarul Financiar, Foto: Portal.prmag.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns