Medicii francezi, multumiti de activitatea infirmierelor romance

La policlinica “Les Chenes” (Stejarii) din Aire-sur-L’Adour (departamentul Landes din Franta) lucreaza, din 18 decembrie, 12 infirmiere din Romania. Castiga 1.500 de euro lunar, net, si toata lumea este multumita de activitatea lor. De ce au ales romancele sa lucreze atat de departe de tara? Salariul mic din Romania: intre 150 si 300 de euro pe luna, potrivit unei publicatii franceze.

Cele 12 romance au ajuns la clinica Les Chenes in 18 decembrie, anul trecut, dupa ce au fost recrutate de o firma specializata, cu ajutorul directoarei policlinicii, Pierrette Voizard. Procesul de recrutare a inceput vara trecuta, prin anunturi pe internet si afise amplasate in spitalele romanesti. Din toata Romania au inceput sa vina CV-uri. In total, au fost primite 500 de dosare din 12 orase. 150 de candidate care exersau aceasta profesie au participat la doua interviuri, in iulie si august. Unele dintre ele au parcurs peste 1.400 kilometri dus-intors pentru a putea participa.

Motivatia romancelor este de ordin salarial. O infirmiera castiga in Romania intre 150 si 300 de euro lunar, in timp ce in Franta salariul net este de 1.500 euro.
“Sosirea lor a suscitat cateva temeri, nu pentru ca erau romance, ci pentru ca erau noi”, spune directoarea. Chirugul Christian Barbe este foarte multumit: “Se descurca foarte bine. Nu vad decat avantaje in sosirea lor, avand in vedere ca nu mai exista nici infirmiere si nici medici in Franta. Aceste doamne au meritul de a-si fi lasat familiile pentru a incerca aceasta experienta”.

Sursa: HotNews.ro, Foto: Adevarul.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns