Lucian Duta: Curtea de Conturi va controla evidentele CASMB

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, a anuntat ca de la inceputul acestei saptamani va fi initiat un audit si un control din partea Curtii de Conturi la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB). In paralel, acelasi lucru va face si comisia din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Lucian Duta a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca a luat aceasta decizie intrucat sunt date in ceea ce priveste numarul de asigurati chestionati care sunt mult peste raportarile care s-au facut dupa introducerea Sistemului Informatic Unic Integrat, versiunea centralizata. Astfel, pana la introducerea SIUI la CASMB apareau 3.000.000 de asigurati, iar dupa introducerea sistemului informatic numarul a ajuns la 1.600.000. “Sunt convins ca aceste controale ii vor identifica pe responsabilii acestor lucruri si eventualele tendinte sau confirmari de la CASMB”, a spus dr. Lucian Duta.

El a adaugat ca aceste controale se vor face si in alte judete din tara la care s-au identificat, de asemenea, diferente mari in ceea ce priveste numarul de asigurati. Presedintele CNAS a mai spus ca prin introducerea fisei electronice, a cardului electronic si a retetei electronice astfel de situatii nu vor mai aparea, sistemul putand fi bine controlat. Dr. Lucian Duta a precizat ca de la introducerea SIUI, dupa aproape o luna, au fost 280.000 de raportari care au fost si validate. “Este prima luna dupa 20 de ani in care putem spune ca in Romania procesul de plata se face ordonat, transparent si mai ales foarte corect”, a spus Lucian Duta. In ceea ce priveste decontarile, s-au facut 40.000, iar saptamana viitoare urmeaza sa se finalizeze, acestea fiind in numar de 42.000-43.0000.

Sursa: Agerpres, Foto: Ro-news.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns