La ce se expun persoanele care tin cure drastice de slabire

Dereglarea intregului metabolism, scaderea imunitatii, afectiuni la nivel digestiv si malnutritie-acestea sunt cateva dintre efectele dietelor tinute dupa ureche. De altfel, sustin nutritionistii, 90% dintre acestea esueaza daca nu sunt urmate sub supraveghere medicala.

“Orice scadere ponderala spectaculoasa duce in realitate la secarea organismului de resurse”, potrivit nutritionistului Serban Damian. Medicul aminteste de scaderea imunitatii, de aparitia afectiunilor virale, precum si de cele aparute la nivel digestiv-precum ulcer sau colecistita acuta ori pancreatita. Potrivit specialistului in nutritie, cele mai frecvente stari pe care persoanele care au urmat regimuri de slabit le acuza ulterior dietei sunt slabiciunea, scaderea capacitatii de memorare ori diminuarea atentiei.

De malnutritie si de scaderea imunitatii aminteste si prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. “In cazul regimurilor hiperproteice, riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare este destul de mare. Anorexia nervoasa si bulimia sunt alte boli care duc la deces”, precizeaza Mencinicopschi. La randul sau, dr. Simona Berbece vorbeste despre distrugerea masei musculare ca efect al dietelor draconice. “Dietele draconice distrug masa musculara. Un medic recomanda si exercitii fizice atunci cand prescrie pacientului o cura, pentru ca musulatura acestuia sa nu aiba de suferit”, explica nutritionistul.

Sursa: Gandul.info, Foto: Culinar.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “La ce se expun persoanele care tin cure drastice de slabire”

  1. NU e bine ca cineva sa apeleze la masuri drastice pt a slabi. avetzi rabdare !!

Lasa un raspuns