Mai putini bani pentru femeile care nasc un al doilea copil in timpul concediului de maternitate

Executivul mai taie putin din banii bebelusilor. Mamicile care au nascut dupa 1 ianuarie si care mai au acasa un copil de pana in doi ani, vor primi mai putini bani decat li s-ar fi cuvenit.

Precizarea se regaseste in normele de aplicare a OUG privind indemnizatiile pentru mame. Persoana care se afla in concediu de maternitate si naste un al doilea copil nu beneficiaza de majorarea indemnizatiei cu 600 de lei. Practic, mamele isi vor creste cei doi copii cu o singura indemnizatie. Normele se aplica atat timp cat cele doua indemnizatii se suprapun.

Inital Ordonanta de urgenta care reglementeaza noul mod de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand cu data de 1 ianuarie 2011 continea si unele masuri suplimentare cu privire la posibilitatea suplimentarii cuantumului indemnizatiei. Astfel, aceasta ar trebui sa fie suplimentata cu 600 de lei atat pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, cat si incepand cu cel de-al doilea copil pentru sarcinile multiple.

Potrivit noilor norme, mamicile care intra in concediu de maternitate au doua variante. Ele trebuie sa aleaga daca vor concediu timp de un an cu o indemnizatie de cel mult 3.400 de lei pe luna sau timp de doi ani, in care vor primi cel mult 1.200 de lei pe luna.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Babyonline.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns