Farmaciile hunedorene nu si-au mai primit banii de aproape un an

Restantele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Hunedoara la plata retetelor compensate si gratuite se apropie de o intarziere de un an de zile. “Situatia este destul de grava pentru ca avem de recuperat datorii din lunile februarie si martie 2010. Deocamdata eliberam retete gratuite si compensate, dar nu stiu cat timp vom mai putea rezista. Mizam mult pe intelegerea furnizorilor”, a declarat Constantin Carausu, presedintele Colegiului Farmacistilor Hunedoara.

Din cauza datoriilor acumulate, cel putin 10 farmacii mici au fost nevoite sa-si cesioneze creantele si sa-si predea afacerea catre furnizorii de medicamente. “Acest lucru se poate interpreta ca un fel de faliment al farmaciilor”, a explicat Carausu. Raspunsul CJAS Hunedoara este ca institutia depune toate eforturile pentru ca farmaciile sa-si primeasca banii pentru medicamentele compensate sau gratuite.

“Pentru trimestrul intai al acestui an avem deschisa in fila de buget credite de angajament in valoare de 26,81 milioane lei, ceea ce ar ajunge pentru stingerea debitelor pe lunile martie, aprilie si, posibil, luna mai 2010. Imediat ce primim banii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vom achita sumele necesare”, a precizat Ovidiu Bindea, purtatorul de cuvant al CJAS Hunedoara.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro, Foto: Ziarul Financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns