Creierul uman, afectat de internet si de viata in orase aglomerate

Viata in marile orase afecteaza memoria, reduce atentia si poate duce la epuizare psihica, potrivit cercetatorilor americani. Acestia sustin ca creierul uman trebuie sa faca zilnic fata unui numar urias de stimuli mici din cauza obisnuitului zgomot urban, iar omul e nevoit sa le acorde tuturor acestora atentie, chiar si atunci cand creierul sau este suprasolicitat.

Prin urmare, creierul uman este nevoit sa se afle in permanenta alerta, ceea ce provoaca eliberarea de cortizol, hormonul stresului. Potrivit oamenilor de stiinta, doar cinci minute pe o strada aglomerata afecteaza semnificativ capacitatea de concetrare. In astfel de circumstante, capacitatea creierului de a se concentra se pierde treptat, deoarece cortizolul impiedica formarea de noi interactiuni nervoase.

Insa si internetul afecteaza creierul uman in opinia cercetatorilor. O utilizare intensiva si prelungita a acestuia conduce la modificari profunde in creierul unui om, acesta din urma pierzandu-si capacitatea de a gandi sistematic si profund.

Sursa: Agerpres, Foto: Click.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns