Cozi la CASMB pentru a treia zi consecutiv

Peste 200 de persoane care vor sa depuna declaratiile privind obligatiile de plata la fondul de sanatate stau la coada la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti pentru a treia zi consecutiv. Purtatorul de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu, a declarat ca cele 11 ghisee la care pot fi depuse declaratii au fost impartite. Astfel, doua ghisee sunt pentru angajatorii care au peste 120 de declaratii, opt sunt pentru persoanele care au intre doua si zece declaratii, iar un ghiseu este pentru cei care au o singura declaratie.

Cristina Calinoiu a mai spus ca amenzile vor fi date numai celor care depasesc termenul limita stabilit, in acest an fiind 27 ianuarie. Ea a precizat ca niciodata nu au fost date amenzi angajatorilor care au depus un fisier cu declaratii defect, dar au putut face dovada ca au platit contributiile pentru angajati. Activitatea a fost reluata la toate casele de asigurari din tara luni dimineata, dupa ce a fost suspendata miercuri, pentru ca Sistemul Informatic Unic Integrat s-a stricat si a blocat activitatea institutiei.

8,28 milioane de persoane platesc contributia la sanatate. 4,98 milioane sunt salariati si 0,3 milioane sunt persoane fizice autorizate. De asemenea, 2,1 milioane de persoane au pensii intre 740 si 1.000 de lei si platesc din 2011 5,5% contributia la sanatate, iar 0,9 sunt someri, agricultori, au asigurare facultativa sau sunt persoane fara venit. In Romania sunt 10,8 milioane de persoane care nu contribuie la asigurarile de sanatate, dintre care 4,2 milioane de copii, 3,5 milioane de pensionari cu pensii sub 740 de lei si 3,1 milioane de persoane cuprinse in legi speciale.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Livenews.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns