Clinicile private locale estimeaza cresteri de pana la 40% in 2011

Principalii operatori de servicii medicale private de pe piata locala si-au bugetat anul acesta cresteri medii de 20-30% ale businessului. Este pentru al treilea an consecutiv in care domeniul medical privat sfideaza criza, iar companiile anunta bugete mai mari dar si investitii si intentii de a face preluari. Cei mai mari zece jucatori din zona de healthcare estimeaza fara exceptie cresteri in acest an, care in unele cazuri pot ajunge si la 40-50%.

“Segmentul medical privat creste, dar creste pentru ca nu merge sectorul public”, a declarat Robert Stefan, actionar al retelei de clinici Gral Medical. El a precizat faptul ca in 2010 cresterile s-au simtit la nivelul clinicilor mari si au fost sustinute in principal de achizitii, dar ca se asteapta la inchideri de unitati mici sau chiar sedii ale marilor companii.

Gral si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri mai mare cu 50%, determinata in principal de un centru pentru tratamentul cancerului deschis oficial la mijlocul lunii noiembrie. Si MedLife si-a bugetat crestere anul acesta, procentul avansat fiind de 40%, dar si Sanador, 36%, sau Medsana, 15-35%. Restul jucatorilor sunt ceva mai rezervati si vad o evolutie intre 10 si 25%.

Sursa: Ziarul Financiar, Foto: Presaonline.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns